اثر فلز روی بر برخی پارامترهای فیزیولوژیک گیاه کنگر فرنگی (.Cynara scolymus L)

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی محیط زیست و منابع طبیعی
  • کد COI اختصاصی: IENC02_019
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 365
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سپیده حسین پور

کارشنا سی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد بروجرد

چکیده

عنصر روی در مقادیر کم به عنوان یک ریز مغذی حیاتی ولی درغلظت های بالا یک فلز سمی برای گیاهان محسوب می شود. از آنجایی که مقاومت گیاه کنگر فرنگی (.Cynara scolymus L) به ترکیبات نفتی ثابت شده است. در این پژوهش اثر غلظت های مختلف روی (0 تا 2000 میکرومولار) به مدت چهار هفته و در محیط کشت هیدروپونیک بر برخی پارامترهای فیزیولوژیکی این گیاه بررسی شد. میزان کلروفیل a و کل در تیمار 2000 میکرومولار در مقایسه با گیاه کنترل کاهش معنی داری می یابد. غلظت های بالای روی (1000 تا 2000 میکرومولار) بر نسبت سطح برگ اثر معنی داری دارد. میزان کربوهیدرات در تیمار بالای روی (1500 میکرومولار) بر نسبت سطح برگ اثر معنی داری دارد. میزان کربوهیدرات در تیمار بالای روی (1500 میکرومولار) به طور معنی داری کاهش یافت. به طور کلی با توجه به این که گیاه کنگر فرنگی در غلظت های پایین روی از خود مقاومت نشان می دهد می توان از این گیاه در پالایش خاک های آلوده به فلز روی بهره گرفت.

کلیدواژه ها

کنگر فرنگی، کلروفیل ، کربوهیدرات ، سطح برگ، روی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.