اثر فلز روی بر برخی پارامتر های فیزیو لوژیک گیاه مرزه (.Satureja hortensis L)
- سال انتشار: 1394
- محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی محیط زیست و منابع طبیعی
- کد COI اختصاصی: IENC02_018
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 478
نویسندگان
کارشنا سی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد بروجرد
چکیده
روی به عنوان یک عن صر ضروری کم مصرف برای رشد و توسعه گیاهان محسوب می شود. د ر حالیکه فرابود آن در خاک به عنوانفلز سنگین، بازدارنده رشد در بیشتر گونه های گیاهی می باشد. امروزه از تکنولوژی گیاه پالایی به عنوان شیوه ای منا سب جهت ازبین بردن فلزات سمی خاک استفاده می شود. در این بررسی به علت اهمیت گیاه مرزه Satureja hortensis به عنوان یک گیاه داروییمهم و مقاوم به ترکیبات آلی، اثر غلظت های مختلف کلریدروی (0 تا 2000 میکرومولار) بر برخی پارامترهای فیزیولوژیک آن بررسیگردید. مطابق نتایج تجزیه واریانس، میزان کلروفیل b و سطح برگ گیاهان با افزایش غلظت روی کاهش معنی داری (p> 5%) یافت.مقایسه میانگین ها با دانکن 5 در صد نشان داد غلظت های بالای روی (1500 تا 2000 میکرومولار) موجب کاهش معنی دارکلروفیلکل، b و سطح برگ در گیاه مرزه شده ا ست . درحالیکه هیچ تفاوت معنی داری از نظر کلروفیل a و بیومس بین تیمارهای مختلف وجودنداشتت. یعنی از جنبه کلروفیل a و بیومس نستبت به غلظت های بالای روی مقاوم ا ست . بنابراین می توان از گیاه مرزه جهت پالایشخاک های آلوده به روی بهره گرفت.کلیدواژه ها
گیاه پالایی، کلروفیل a ، کلروفیل b ، سطح برگ، کلرید رویمقالات مرتبط جدید
- استفاده از مواد دوست دار محیطزیست بهعنوان جایگزین برای صنعت بستهبندی مواد غذایی
- مروری بر کاربرد چارچوبهای فلزی-آلی در جذب دیاکسید کربن
- کنترل بهینه یک مدل دینامیکی امکانات و تسهیلات گردشگری در جهت توسعه پایدار مبتنی بر تاثیرات عوامل محیطی
- بررسی موانع پیاده سازی استانداردهایISO با تاکید بر مدیریت سبز با استفاده از شبکههای عصبی عمیق کانولوشن
- استخراج رمزارز و چالش های آلودگی محیط زیست
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.