اثر برخی اصلاح کننده های آلی و معدنی بر اسیدیته یک خاک آهکی

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی محیط زیست و منابع طبیعی
  • کد COI اختصاصی: IENC02_017
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 591
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زهرا زارعی

دانشگاه شیراز، دانشکده کشاورزی، بخش علوم و مهندسی خاک

سیدعلی اکبر موسوی

دانشگاه شیراز، دانشکده کشاورزی، بخش علوم و مهندسی خاک

چکیده

با توجه به نقش و اهمیت پ هاش در خاک و تأثیر آن بر رشد و تغذیه گیاه و وجود خاک های آهکی در ایران، لزوم اصلاح این خاک ها ضروری به نظر می رسد. در این پژوهش اثر دو اصلاح کننده آلی پلی وینیل استات و پلی اکریل آمید (هریک در چهار سطح صفر، 0/5، 0/1 و 0/2 گرم در کیلوگرم خاک) و دو اصلاح کننده معدنی پرلیت و پوکه معدنی (هریک درچهار سطح صفر، 0/5، 1 و 2 گرم در کیلوگرم خاک) در سه بازه زمانی 10، 30 و 60 روز پس از کاربرد بر اسیدیته خاک در یک خاک آهکی در قالب طرح کاملاً تصادفی با سه تکرار بررسی شد. نتایج نشان داد کاربرد 0/2 گرم پلی اکریل آمید و پلی وینیل استات در خاک سبب کاهش معنی دار پ هاش خاک شدند در حالی که پرلیت و پوکه معدنی سبب افزایش پ هاش خاک شدند. گذشت زمان سبب افزایش پ هاش در خاک های تیمار شده با همه اصلاح کننده ها شد، پلی اکریل آمیدهای آنیونی دارای پ هاش قلیایی بوده و پلی اکریل آمیدهای کاتیونی دارای پ هاش اسیدی هستند. از آنجایی که خاک خاصیت بافری بسیار قوی دارد و پ هاش پلی اکریل آمید نیز در حدود پ هاش خاک (حدود 7/12) می باشد، عملاً مقادیر بسیار کم این ماده در درازمدت تأثیری بر پ هاش خاک ندارد در حالی که پرلیت و پوکه معدنی با آزادسازی عناصر پتاسیم، کلسیم، منیزیم و سدیم سبب افزایش پ هاش خاک شدند.

کلیدواژه ها

پلی اکریل آمید، پلی وینیل استات، ، پرلیت، پوکه معدنی، اسیدیته خاک

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.