مکانیابی مناطق مناسب جهت استحصال آب از رطوبت هوا در استان فارس
- سال انتشار: 1394
- محل انتشار: کنفرانس بین المللی محیط زیست و منابع طبیعی
- کد COI اختصاصی: IENC01_345
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 847
نویسندگان
عضو هیئت علمی گروه مرتع و آبخیزداری، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فسا
مدرس گروه مرتع و آبخیزداری، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فسا
استادیار گروه محیط زیست، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه تربیت مدرس
چکیده
افزایش روزافزون استفاده از منابع آبی و وقوع خشکسالی های پی درپی در استان فارس سبب شده است که مناطق وسیعی از این استانبا بحران کمبود آب مواجه باشد. پیشرفت تکنولوژی و استفاده ازدانش نوین انسان را بر آن داشت که در جستجوی استفاده از آبهاینامتعارف و پنهانی باشد. یکی از منابع عظیی آب که همواره موردتوجه بوده است، استفاده از رطوبت موجود در هواست هدف از اینپژوهش امکان سنجی استفاده از رطوبت موجود در هوا در استانفارس است تا با شناسایی مناطق مستعد جهت استفاده از این روشدر استحصال آب گام های موثری برداشته شود. برای این منظور ازداده های روزانه رطوبت نسبی 23 ایستگاه سینوپتیک در سطح استانفارس استفاده شد و متوسط تعداد روزهایی که رطوبت نسبی بیش از70 درصد بود، بدست آمد سپس با استفاده از نرم افزار Surferخطوط هم مقدار رطوبت نسبی ترسیم شد. نتایج نشان داد کهبیشترین تعداد روزهای همراه با رطوبت نسبی با 160 روز در سالمربوط به نورآباد ممسنی و کمترین آن با 54 روز در سال مربوط بهایزدخواست است همچنین مناطق مستعد جهت استحصال آ ب ازرطوبت نسبی بیشتر مربوط به غرب، جنوب و جنوب غربی استانمی شود. با بررسی روش مناسب استحصال آب و همچنین بررسیاقتصادی بودن این طرح، آب را در برخی از این ایستگاه ها می تواناستحصال نمود و تا حدودی بحران آب در این استان را مدیریت نمود.کلیدواژه ها
رطوبت نسبی، استحصال آب، بحران آب، خطوط هم مقدار، استان فارسمقالات مرتبط جدید
- استفاده از مواد دوست دار محیطزیست بهعنوان جایگزین برای صنعت بستهبندی مواد غذایی
- مروری بر کاربرد چارچوبهای فلزی-آلی در جذب دیاکسید کربن
- کنترل بهینه یک مدل دینامیکی امکانات و تسهیلات گردشگری در جهت توسعه پایدار مبتنی بر تاثیرات عوامل محیطی
- بررسی موانع پیاده سازی استانداردهایISO با تاکید بر مدیریت سبز با استفاده از شبکههای عصبی عمیق کانولوشن
- استخراج رمزارز و چالش های آلودگی محیط زیست
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.