مدل بهینه سازی تخصیص منابع آب دربخش کشاورزی در حالت کم آبیاری با استفاده از الگوریتم ژنتیک
- سال انتشار: 1394
- محل انتشار: کنفرانس بین المللی محیط زیست و منابع طبیعی
- کد COI اختصاصی: IENC01_327
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1288
نویسندگان
دانشگاه زابل
دانشگاه زابل
چکیده
افزایش روزافزون جمعیت، کمبود بارندگی در اکثر حوضه های آبریزکشور نیاز به آب را در بخش های مختلف افزایش داده. بدین سبب درسالهای اخیر برنامه ریزی باهدف بهره برداری بهینه از منابع آب بهیک مهم تبدیل شده است. در این تحقیق طبق مدل ارائه شده،مناسب ترنن الگوی بهره برداری از مخزن سد، تخصیص بهینه آنبین گیاهان مختلف، ودر نهایت حداکثر سود حاصل از زراعت را درشرایط کم آبیاری ودر دو حالت آب وهوایی مرطوب وخشک تعیینشود. در حقیقت تلاش شده ضمن مد نظر قراردادن سود کشاورزبهینه ساز تخصیص آب کشاورزی انجام شود با رعایت الگوی کمآبیاری در مصرف آب در بخش کشاورزی صرفه جویی شود. به طوریکه نتایج حاکی از عملکرد مناسب الگوریتم ژنتیک و الگوی کمآبیاری دردو حالت آب وهوایی خشک ومرطوب بود، به طوری کهالگوریتم با تعداد تکرار 300، اندازه جمعیت 300 واحتمال تقاطع 0.6و از تکرار 35 به بعد جواب بهینه را به دست آورد، با رعایت الگویکشت جدید در آب وهوای خشک و مرطوب، حجم آب تخصیصداده شده به گیاهان کم شده ، بنابراین حجم آب رها شده از مخازنسد برای آبیاری این گیاهان کاهش یافته ودر نتیجه ذخیره ی سد باحفظ سود کلی کشاورزان افزایش داشته است. لذا با تشویقکشاورزان به رعایت الگوی کشت جدید نه نتها سود بیشتری حاصلاز کشت محصولات نصیب کشاورزان منطقه می شود بلکه در مصرفآب بخش کشاورزی صرفه جویی می شود ، با مدیریت صحیح میتوان از این آب مازاد ، در بخش های دیگری نظیر شرب وصنعتاستفاده کرد.کلیدواژه ها
تخصیص بهینه آب ،بخش کشاورزی، حداکثر سود، الگوریتم ژنتیکمقالات مرتبط جدید
- استفاده از مواد دوست دار محیطزیست بهعنوان جایگزین برای صنعت بستهبندی مواد غذایی
- مروری بر کاربرد چارچوبهای فلزی-آلی در جذب دیاکسید کربن
- کنترل بهینه یک مدل دینامیکی امکانات و تسهیلات گردشگری در جهت توسعه پایدار مبتنی بر تاثیرات عوامل محیطی
- بررسی موانع پیاده سازی استانداردهایISO با تاکید بر مدیریت سبز با استفاده از شبکههای عصبی عمیق کانولوشن
- استخراج رمزارز و چالش های آلودگی محیط زیست
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.