درختان و درختچه های مناسب بیابانزدایی و کاهش گرد و غبارهای محلی و ریزگردهای تولید شده دراستان بوشهر

سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 466

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

IENC01_277

تاریخ نمایه سازی: 5 بهمن 1395

چکیده مقاله:

از نظر استانداردهای بهداشت جهانی وجود ریزگردها از صفر تا 50خوب ، از 51 تا 100 متوسط و از 101 تا 150 ناسالم برای گروه هایحساس از جمله بیماران قلبی و عروقی، کودکان و افراد کهن سالتعیین شده است. میانگین ذرات معلق در هوا ناشی از ریزگردها دراستان بوشهر تا 150 میکروگرم بر مترمکعب گزارش شده است کهاین شاخص از نظر وضعیت کیفیت هوا در شرایط ناسالم قرار دارد بااین وجود ریزگردهای با منشا محلی و منطقه ای کیفیت هوای مناطقمختلف استان بوشهر را با مشکل روبرو کرده است. پیش از این یکی ازپدیده های ثابت هواشناسی بوشهر مه صبحگاهی بود اما این روزها،بیشتر اوقات هوای استان بوشهر زیر لایه ای از گرد و غبار پنهان شده استکه یکی از دلایل مهم آن افزایش تخریب منابع طبیعی و در معرضخطر قرار دادن برخی گونه های گیاهی در استان به دلایل متعدداست. به همین منظور اقدام به بررسی شناسایی گونه های بومی ووارداتی کاشته شده و سازگار با شرایط اقلیمی استان بوشهر درعرصه های منابع طبیعی شد. همچنین از دیگر اهداف از تحقیقتعییس نقش گونه های درختی و درختچه ای جنگلی در تنوع زیستی،حفظ آب و خاک، سازگاری با شرایط اقلیمی سخت و شکننده استانبوشهر از جمله کمی بارندگی (80 تا 250 میلیمتر)، طولانی بودن فصل خشک (8 ماه از سال)، نوساناتحرارتی زیاد در فصول مختلف (3- تا 50 درجه سانتیگراد و تبخیر سالیانه بیش از 4000 میلی متر)، خشکسالی های اخیر، وضعیت فرسایش و موقعیت استراتژیک استان بوشهر بود، لزوم هرچه بیشتر انتخاب گونه های مناسب اقلیم منطقه در عرصه های منابع طبیعی و حاشیه و داخل شهرها جهت پوشش سطح خاک و مهار نزولات جوی، تقویت خاک و احیا و حمایت از گونه های گیاهی را بیش از پیش در این استان نمایان می کند. جنگل های طبیعی استان مساحتی در حدود 1.2 درصد از مساحت چنگل های کشور را شامل می شوند. همچنین استان بوشهر دارای 331 هزار و 682 هکتار بیابان است که تپه های ماسه ای آن هزار و 913 هکتار و مناطق تحت تأثیر فرسایش بادی 320 هزار و 819 هکتار و تعداد کانون های فرسایش بادی استان 16 کانون با مساحت 25 هزار و 567 هکتار است، در نهایت 50 گونه درختی و درختچه ای از 29 جنس متعلق به 22 تیره گیاهی با استفاده از منابع گیاهشناسی، شناسایی شدند و کاربرد آنها جهت کشت در عرصه های منابع طبیعی، حاشیه شهرها و روستاها و فضای سبز شهرها و روستاها به تفکیک مشخص شد تا مانعی بر سر گردو غبارهای محلی باشد.

کلیدواژه ها:

درختان و درختچه ها ، بیابانزدایی ، گرد و غبارهای محلی ، ریزگردها ، استان بوشهر

نویسندگان

فاطمه غلامیان

کارشناس ارشدپژوهشی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان بوشهر

سردار کشتکار

کارشناس ارشدپژوهشی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان بوشهر

اکبر قاسمی

کارشناس ارشدپژوهشی، مرکز تحقیقات و آموزشکشاورزی و منابع طبیعی استان بوشهر

حسن کازرونی

کارشناس ارشدپژوهشی، مرکز تحقیقات و آموزشکشاورزی و منابع طبیعی استان بوشهر

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • ثاقب طالبی، خسرو و همکاران، 1383. "نگاهی به جنگل‌های ایرانء: ...
  • I2] جوانشیر، کریم، 1384، "جنگل و جنگلبانی:، دانشگاه تهران. چاپ ...
  • رشینگر، کارل و همکاران، 1961 تا 2006. "فلور ایرانیکا"، جلد ...
  • I4] مبین، صادق، 1359 تا 1374." رستنی‌های ایران، فلورگیاهان آوندی:، ...
  • I5 اسدی، مصطفی و همکاران، 1390 -1368. غفلور ایران"، جلد ...
  • نمایش کامل مراجع