ارزیابی اثرات زیست محیطی بزرگراه شادگان- دارخوین به روش ماتریس (Leopold)
- سال انتشار: 1394
- محل انتشار: کنفرانس بین المللی محیط زیست و منابع طبیعی
- کد COI اختصاصی: IENC01_040
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 758
نویسندگان
کارشناس ارشد ارزیابی وآمایش محیط زیست،دانشگاه آزاد اسلامی واحداهواز
دانشجوی دکتراجغرافیاو برنامه ریزی شهری، دانشگاه فردوسی مشهد
دانشجوی کارشناسی ارشدآلودگی محیط زیست ،دانشگاه آزاد اسلامی واحد اهواز
چکیده
در قرن حاضرپس از گذشت سال های بسیارکه با تخریب محیطزیست توسط انسان همراه بوده، آشکارگردیده است که توسعه بدونبرنامه ریزی میسرنخواهد بود. هدف از این مطالعه ارزیابی اثراتزیست محیطی بزرگراه شادگان- داخوین می باشد. در این پژوهش از روش ماتریس اصلاح شده Leopold که درهرنوع فعالیت رابراجزایمختلف محیط طبیعی می سنجد وبه آن عددی بین 5- تا 5+اختصاص داده شده است. نتایج مطالعه نشان داد که مهم ترین اثراتمنفی این طرح در مرحله ساختمانی، تغییر شکل زمین، بافتونفوذپذیری خاک، فرسایش خاک، تغییرکاربری اراضی، تخریب پوششگیاهی وزیستگاه های جانوری می باشد. درمرحله بهره برداریتغییردررویشگاه های گیاهی وزیستگاه های جانوری، مناطق تحتحفاظت می باشد. مهم ترین اقدامات اصلاحی درزمینه کاهش اثراتاشاره شده درمرحله ساخت، درنظرگرفتن پل یا زیرگذرهای مناسبدرمحل تقاطع مسیرهای مهاجر جانوران با مسایرهای دسترسی،انجام فعالیت های ساختمانی گسترده مانند تسطیح و آماده سازیجاده سازی خارج از فصل تولید مثل وزادآوری جانوران و در مرحلهبهره برداری، رعایت فرهنگ رانندگی توسط شهروندان وپرهیز از بوقزدن وایجاد سروصدای بی مورد وبه ویژه درفصل تولید مثل جانوران،جلوگیری از استفاده از مناطق حفاظت شده مجاور طرح به عنوانتفریح وتفرج توسط شهروندان خارج از برنامه مدیریت می باشد.کلیدواژه ها
ارزیابی اثرات زیست محیطی، شادگان- دارخوین، بزرگراه Leopoldمقالات مرتبط جدید
- مدیریت پسماندهای پتروشیمی در ایران
- جایگاه معماری سبز در چشم انداز شهرهای تاب آور
- کاربرد برنامه ریزی همکارانه در سوانح طبیعی (مطالعه موردی امداد و نجات وشبکه های دسترسی شهری در زمان وقوع زلزله)
- وضعیت کیفی هوای کلان شهر تهران بر اساس شاخص AQI طی سال های ۱۳۹۲ تا ۱۴۰۲
- مانور ابزاری مناسب برای فرآیند یادگیری و پاسخی موثرجهت کاهش خسارات ناشی از شرایط اضطراری
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.