برنامه ریزی سیاست های حمل و نقل با استفاه از GIS به عنوان سیستم پشتیبان تصمیم گیری (مطالعه موردی : شهرهمدان)
- سال انتشار: 1394
- محل انتشار: اولین کنفرانس ملی مدیریت شهری ایران
- کد COI اختصاصی: ICUM01_081
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 574
نویسندگان
کارشناسی ارشد شهرسازی ارشد عمران (کارشناس رسمی دادگستری)
کارشناسی ارشد مدیریت شهری (کارشناس معماری وشهرسازی شهرداری کبود راهنگ)
چکیده
سیستم پشیتبان تصمیم گیری (DSS) بصورت یکپارچه در سیستم اطلاعات جغرافیایی (GIS) برای تجزیه و تحلیل وارزیابی (سیاست های) حمل و نقل ارائه می گردد. این ابزار کمک به مدیران حمل و نقل به منظور ارتقای کارایی عرضه ی حمل و نقل به طوری که شاخص های انرژی و زیست محیطی را نیز بهبود بخشید. DSS در سه سطح عمل می کند: 1- تجزیه و تحلیل شبکه حمل و نقل، 2- تخمین میزان مصرف انرژی و میزان انتشار مواد آلاینده، 3- ارزیابی سیاست های متعدد انتخاب شده. ترافیک جاده ای با توجه به ظرفیت محدود آن با استفاده از مدل های چندگانه ترافیکی به صورت قطعی شبیه سازی می شوند. مدل سازی اجازه می دهد که بتوان با توجه به اطلاعاتی که در رابطه با ویژگی های شبکه و تقاضای ترافیکی وجود دارد الگوهای جریان ترافیکی هر لاین (خط) از شبکه جاده ای را از ابتدا تخمین زد. محاسبه مصرف انرژی و انتشار آلاینده ها بر پایه اصولی است که توسط گروه CORINAIR بسط داده شده است. ارزیابی هریک از خط مشی سناریوها بر تعدادی از شاخص های ترافیکی، زیست محیطی و انرژی مبتنی است. معیار تحلیل های- چند بعدی جایی که تصمیم گیری بر پایه قضاوت بر مبنای معیار (ضوابط) موزون، اتخاذ می شود. مدل ها در محیط GIS یکپارپه سازی می شوند طوری که به عنوان مخزن ذخیره داده ها و همچنین به عنوان ابزار واسط کاربر به کارگرفته می شود. استفاده از این ابزار با توجه به ویژگی های مطالعه موردی که مربوط به منطقه Grater Athens در یونان می باشد، شرح داده می شود. دو سیاست قابل تأمل است. یکی نگرانی در رابطه با بسط مناطقی که نصف خودروهای شخصی از وارد شدن به منطقه شهرداری آتن ممنوع شده اند و دیگری کاهش مکان های پارکینگ در همان منطقه که حدود 50% ارزیابی می شود.کلیدواژه ها
سیستم های پشتیبان تصمیم گیری , سیستم های اطلاعات جغرافیایی ،سیاست حمل و نقل، مدل سازی ترافیکمقالات مرتبط جدید
- راهکارهای طراحی مسیر میدان امام حسین (ع) تا خیابان سبلان با رویکرد پیاده محوری
- واکاوی فضایی زیست پذیری شهری با رویکرد توسعه پایدار (مورد مطالعه: شهر رشت)
- تلاقی برنامه ریزی شهری و ورزش همگانی: تحلیل نظری و رویکردهای نوین
- پیوند مکان سوم و خلاقیت در طراحی فضاهای شهری
- تاثیر تنش های زیستی و غیر زیستی بر درختان شهری
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.