بررسی رابطه فرسودگی شغلی با کارایی کارکنان حوزه عمرانی شهرداریها

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: اولین کنفرانس ملی مدیریت شهری ایران
  • کد COI اختصاصی: ICUM01_066
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1255
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهدی محمدی

دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت امور شهری، دانشگاه فردوسی مشهد، مشاور امور شهری استاندار خراسان شمالی

چکیده

مقدمه: یکی از عوامل اساسی که باعث کاهش کارایی کارکنان و از دست رفتن نیروی انسانی می شود عامل فرسودگی شغلی است که بهصورت واکنش های ناهنجار در برابر تعارض، ناکامی و فشارهای شغلی شروع می شود و تا جایی شدت می یابد که کارکرد شخص را مختلکرده و باعث بروز بیماری های روانی و جسمانی می شود. هدف اصلی از انجام این تحقیق بررسی رابطه میان فرسودگی شغلی و کاراییکارکنان حوزه خدمات عمرانی شهرداری های مناطق سه گانه شهر بجنورد است.روش تحقیق: روش مورد استفاده در این تحقیق از نوع کاربردی و توصیفی- پیمایشی از نوع مطالعه همبستگی می باشد که بر روی کلیه کارکنان حوزه عمرانی شهرداری های بجنورد انجام شد و تعداد 60 نفر با روش نمونه گیری تصادفی ساده و با استفاده از جدولکرجسی و مورگان انتخاب شدند. جهت جمع آوری اطلاعات از دو پرسشنامه فرسودگی شغلی مسلاچ و جکسون (1981) و کارایی کارکنانموسسه آمار تولز (1394) استفاده شد. فرسودگی شغلی شامل سه بعد خستگی هیجانی، شخصیت زدایی و احساس موفقیت فردی است وکارایی کارکنان شامل چهار بعد همسویی، سرعت در کار، تساوی و استفاده از امکانات می باشد.یافته ها: نتایج تحقیق نشان داد که بین فرسودگی شغلی کارکنان و کارایی کارکنان رابطه منفی و معناداری وجود دار (r=-0/658, p=0/05)، همچنین بین ابعاد کارایی کارکنان و فرسودگی شغلی رابطه منفی و معنادار است (p=0/05) و در نهایت نتایج نشان داد که بین ابعاد کارایی و ابعاد فرسودگی شغلی در سطوح معناداری کمتر از آلفا (α=0/05) رابطه منفی معناداری وجود دارد (p< 0/05). نتیجهگیری: نتایج نشان داد که فرسودگی شغلی و کارایی کارکنان رابطه منفی با یکدیگر دارند، با افزایش فرسودگی شغلی کارکنان از میزان کارایی آنها کاسته می شود. در نتیجه مدیران باید کلیه زمینه های کاهش فرسودگی شغلی و افزایش کارایی کارکنان را فراهم کنند.نتیجهگیری: نتایج نشان داد که فرسودگی شغلی و کارایی کارکنان رابطه منفی با یکدیگر دارند، با افزایش فرسودگی شغلی کارکنان ازمیزان کارایی آنها کاسته می شود. در نتیجه مدیران باید کلیه زمینههای کاهش فرسودگی شغلی و افزایش کارایی کارکنان را فراهم کنند.

کلیدواژه ها

فرسودگی شغلی، استرس شغلی، کارایی کارکنان، ارزیابی عملکرد کارکنان، حوزه فنی عمرانی شهرداری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.