مقایسه روند دمای سطح آب خلیج فارس و مرکزاقیانوس آرام

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: سومین کنفرانس بین المللی اقیانوس شناسی خلیج فارس
  • کد COI اختصاصی: ICPGO03_079
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 391
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

امین شیروانی

بخش مهندسی آب و مرکز پژوهشهای جوی اقیانوسی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شیراز

سوسن اسفندیاری

بخش مهندسی آب و مرکز پژوهشهای جوی اقیانوسی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شیراز

چکیده

در این پژوهش از آزمون ناپارامتری من کندال دنبالهای برای مقایسه و تعیین تغییرات زمانی میانگین سالانه دمای سطح آب در خلیج فارس و مرکز اقیانوس آرام استفاده شد. نتایج تحلیل روند نشان داد از سال 1969 دمای سطح آب در پهنه خلیج فارس روندی کاهشیداشته و این روند کاهشی تا سال 1984 ادامه داشته ولی معنی دار نبوده است. از سال 1992 این روند افزایشی دما به طور متوسط وپیوسته در حال افزایش بوده است و دما رفته رفته گرمتر شده است، به طوری که بعد از سال 2010 تمامی روند افزایشی در سطح 5% معنی دار بود. بیشترین مقدار آماره آزمون من-کندال دنبالهای در سال 2015 دیده شد و بنابراین دمای سطح آب خلیج فارس در این سال بیشینه میباشد. آزمون من-کندال دنبالهای برای یافتن روند دمای سطح آب در ناحیه مرکزی اقیانوس آرام نیز استفاده شد. نتایج نشان داد که هیچ روند افزایشی یا کاهشی معنی داری در این ناحیه رخ نداده است.

کلیدواژه ها

دمای سطح آب خلیج فارس، دمای سح آب ناحیه 3.4Nino/تحلیل روند، آزمون من-کندال دنبالهای

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.