مقایسهی سیستمهای مغزی- رفتاری فعالساز بازدارنده BAS/ BIS و تحمل ابهام در دانشجویان دختر اضطرابی و بهنجار

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی مدیریت و علوم اجتماعی
  • کد COI اختصاصی: ICMSCONF02_197
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 392
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سحر آزادیان

دانش آموخته دوره کارشناسی ارشد روانشناسی شخصیت، دانشگاه آزاد اسلامیواحد ورامین- پیشوا

زهره صادقی افجه

عضو هیئت علمی رسمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد پیشوا-ورامین

چکیده

اضطراب یکی از اختلالات روانشناختی است که در ارتباط تنگاتنگ با سیستمهای مغزی- رفتاری و تحمل ابهام است. هدف این پژوهش مقایسه ی سیستمهای مغزی- رفتاری و تحمل ابهام در دانشجویان دختر اضطرابی وبهنجار بود. این پژوهش به روش توصیفی از نوع علی- مقایسهای انجام شد. طبق جدول مورگان و کرجسی 364 دانشجوی دختر از بین حدود 7000 نفر از دانشجویان دانشگاه بوعلی سینای همدان انتخاب شدند. روشنمونهگیری طبقهای- نسبی بود. پس از غربالگری، 50 نفر از دانشجویان به روش دردسترس در دو گروه مقایسهای جایگذاری شدند. گردآوری دادهها با استفاده از پرسشنامههای اضطراب کتل، شخصیت گری- ویلسونو به روش SPSS و قدرت تحمل ابهام انجام شد. دادهها به کمک نرمافزار مانوا تجزیه و تحلیل شد. تجزیه و تحلیل دادهها نشان داد که بین گروه بهنجار با گروه مضطرب یا دارای نشانههای اضطراب از نظر تحمل ابهام و سیستمهای مغزی- رفتاری تفاوت معنادار وجود دارد P< 0/05 تفاوت بین این دو گروه بیشتر ناشی از تحمل ابهام بود تا سیستمهای مغزی- رفتاری. براساس یافتههای به دست آمده از این پژوهش میتوان چنین نتیجه گرفت که افراد مضطرب و یا داراینشانههای اضطراب تحمل ابهام ضعیفتری نسبت به افراد بهنجار دارند. با این وجود از نظر سیستمهای مغزی- رفتاری افراد مضطرب با افراد بهنجار تفاوت چندانی ندارند. با توجه به نتایج به دست آمده به متخصصین بالینی پیشنهاد میشود که متغیرهای مورد بررسی در این پژوهش را در درمان اضطراب و پروتکلهای مربوط به آن وارد کنند تا اثربخشی بیشتری حاصل شود.

کلیدواژه ها

سیستمهای مغزی، رفتاری فعالساز/ بازدارنده، تحملابهام، اضطراب

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.