بررسی تعیین نقش سهم تولید دراشتغال اقتصادی شهر گلبهار

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی یافته های نوین پژوهشی در علوم،مهندسی و فناوری
  • کد COI اختصاصی: ICMRS02_123
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1091
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

احسان حسنی

دانشجوی دکتری شهرسازی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد مشهد, مدرس گروه شهرسازی موسسه آموزش عالی اقبال لاهوری

زهرا مهدیان

دانشجوی کارشناسی پیوسته مهندسی شهرسازی، دانشکده معماری وشهرسازی موسسه آموزش عالی اقبال لاهوری، مشهد

سیده فروزان کلالی

دانشجوی کارشناسی پیوسته مهندسی شهرسازی، دانشکده معماری وشهرسازی موسسه آموزش عالی اقبال لاهوری، مشهد

چکیده

شهر جدید گلبهار در منطقه ی خراسان و در 35 کیلومتری شمال غربی مشهد در محور مشهد- قوچان واقع شده و وسعت اراضی محدوده شهری حدود 4000 هکتار می باشد.شهرگلبهار ازنظر فعالیت بررسی وضعیت فعالیت افراد خانوار درشهرگلبهار درسال 1388 نشان می دهد که 39 درصد آنها محصل (شهرمشهد 7/22 درصد) و6/25 درصدشاغل (شهرمشهد 7/36درصد) هستند. بالابودن سهم محصلین (شامل دانشجویان) درشهرگلبهار حاکی ازاین واقعیت است که شهردرجهت یکی از اهداف طرح جامع شهر یعنی ایجادمرکزیتی به منظور ارائه خدمات عالی .... گام برداشته است. بنابراین اقتصادشهر گلبهارعموما خدماتی بوده است. در این مقاله سعی شده به تعیین نقش سهم تولید دراشتغال اقتصادی شهر گلبهار پرداخته شود . دراین راستا مدل های اقتصادی که به تعیین وضعیت اقتصادی شهر می پردازد مطرح شده اند. دراین مقاله ما به معرفی و بررسی دو مدل اقتصادی مثلث بوژوگارنیه که نقش اقتصادی شهررا مشخص می کند و مدل فعالیت پایه ( LQ ) که اقتصاد پایه شهر را مشخص می کند می پردازیم وبا استفاده ازاین دومدل سعی کردیم که نقش اقتصادی وفعالیت غالب شهرگلبهار را بدست آوریم. بامطالعاتی که انجام دادیم وبااستفاده از مدل های اقتصادی ذکرشده ما پی بردیم که نقش اقتصادی شهر گلبهار بازرگانی بوده و فعالیت غالب آن صنعتی بوده و دربخش صنعت صادرکننده ودربخش های کشاورزی وخدمات وارد کننده بوده است.

کلیدواژه ها

مدل اقتصادی ، مثلث بوژوگارنیه ، فعالیت پایه ، گلبهار ، نقش اقتصادی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.