تأثیر هنر و معماری اسلامی بر ساخت وسازهای کشورهای غربی

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی یافته های نوین پژوهشی در علوم،مهندسی و فناوری
  • کد COI اختصاصی: ICMRS02_081
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 928
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مصطفی ملک زاد

دانشجویی کارشناسی ارشد مهندسی معماری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد ماهشهر

تورج جلیلی

دکترای تخصصی معماری، عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد ماهشهر

چکیده

در حقیقت، آرامش باشکوه و شور و هیجان معماری اسلامی ایرانی در مساجد و اماکن مذهبی موجب جلب توجه بسیاری از هنرمندان و معماران از سراسر دنیا به این هنر میشود. از این رو، این هنرمندان در پی کسب آرامشی کهریشه آن در بنیادها و ارزشهای فرهنگی و دینی نهفته در نقش و نگارهای معمای اسلامی ایرانی است مجذوب این نوع - معماری میشوند و خواسته یا ناخواسته، برای به اشتراک گذاشتن این آرامش با دیگران از معماری اسلامی ایرانی تقلید - میکنند و آن را به هر نحو با شیوه معماری خود تلفیق میکنند. علاوه بر این، معماری اسلامی ایرانی فرهنگ اروپایی را -نیز همانند فرهنگ آمریکایی تحت تأثیر قرار داده است. در بسیاری از شهرها و کشورهای اروپایی مثل ونیز و اسپانیاعمارتها و بناهایی را میتوان دید که تحت تأثیر دانش و معماری اسلامی ایرانی طراحی و ساخته شدهاند. استفاده از - تکنیک پردازش نور در مساجد و عمارتهای مذهبی اسلامی ایرانی یکی دیگر از مواردی است که هنرمندان غربی با - الهام از آن به طراحی و ساخت فضایی امن، راحت، آرامشبخش و پرنور میپردازند، قابلیتی که به اعتراف بسیاری از معماران بینالمللی، در هیچیک از سبکهای معماری شرقی و غربی دیده نشده است

کلیدواژه ها

هنر ، کشورهای غربی ، معماری اسلامی ، هویت معماری

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.