ضوابط و معیارهای موثر در طراحی ترمینال های مسافربری با رویکرد افزایش تعاملات اجتماعی در شهر اصفهان

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی یافته های نوین پژوهشی در علوم،مهندسی و فناوری
  • کد COI اختصاصی: ICMRS02_070
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 3330
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

شیوا رضایی

کارشناس ارشد معماری، گروه معماری دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد، ایران، شهرکرد

پرویز بیات

استادیار، گروه معماری دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد، ایران، شهرکرد

محمد کرباسیون

گروه عمران، دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد، ایران، شهرکرد

چکیده

حمل و نقل به عنوان یکی از اساسی ترین نیازهای انسان، امروزه قسمتی از سیاست ها و برنامه ها را به خود اختصاص داده است. به گونه ای که حمل و نقل در کنار دیگر زیرساخت های شهری، از اهمیت بسیار بالایی برخوردار می باشد. طراحی باید به گونه ای انجام گردد که کلیه ی ابعاد زیست محیطی، فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی مکان، ضمن حفظ استانداردها و ارائه ی تمام خدمات رفاهی به مسافرین را دارا باشد و بازگو کننده ی اهداف مورد نظر باشد.(عبدالهی، 1391)هدف از پژوهش حاضر، بررسی تعاملات اجتماعی در فضای پایانه های مسافربری و بالا بردن تقاضا برای استفاده از سیستم حمل و نقل عمومی در شهر اصفهان است. اهمیت این مسأله در این است که تعاملات اجتماعی فردی و فرافردی در فضاهای عمومی حائز اهمیت شمرده می شود و پایانه ها به عنوان فضاهای عمومی نقش مهمی در ارتباط فردی و زندگی فردی دارند. حال برای رسیدن به هدف مورد نظر، ابتدا سوابق موضوع را مورد بررسی قرار داده و سپس نگاه سیستماتیک به ایستگاه ها به عنوان یک ظرفیت %100، برای جذب مسافر می اندازیم. روش تحقیق این پژوهش، یک روش میدانی بوده که توسط یک نمونه گیری آماری در اصفهان انجام شده و به بررسی و دستیابی به اولویت های معماری در زمینه ی افزایش تعاملات اجتماعی پرداخته است. در انتها بر اساس این نتایج به برنامه ریزی، پیش بینی و مدیریت سفر پرداخته می شود.

کلیدواژه ها

پایانه، حمل و نقل، مسافر، الزامات معماری، تعاملات اجتماعی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.