ارزیابی عملکرد سازمانی-اداری تاکسیرانی شهرداری مشهد با مدل EFQM

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: همایش بین المللی مدیریت نوین در افق 1404
  • کد COI اختصاصی: ICMMV01_271
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 700
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زینب دادگر

مشاور جوان مدیریت طرح های شهری

علی خوشاب

مشاور جوان سازمان تاکسیرانی

ریحانه علائی

مشاور جوان منطقه 11 شهرداری

مسعود وطن خواه

مسئول امور مشاوران

چکیده

از تجربه ژاپنی ها در زمینه عارضه یابی سازمان ها بیش از نیم قرن می گذرد پس از تجربه موفق ژاپنی ها، اهمیت این موضوع برای دیگر سازمان ها در دیگر کشورها نیز روشن شد و باعث گردید که امروزه از مدلهای متفاوتی برای انجام چنین مطالعاتی استفاده گردد. مدل تعالی سازمانی (EFQM) یکی از رایج ترین مدلهاست، که در زمینه ارزیابی عملکرد و عارضه یابی سازمان ها از دهه 80 برای اولین بار در ایران به کارگرفته شد و رفته رفته در مطالعات شهری به کاربسته شد که تجربه شهرداری های تهران و اصفهان از جمله مصداق های این ادعاست. از این رو در حوزه حمل و نقل این پژوهش برآن شد تا با رویکردی تحلیلی-موردی در سازمان تاکسیرانی شهرداری مشهد به دنبال پاسخگویی به این سوال ها باشد: که وضعیت عملکرد سازمان تاکسیرانی چگونه ارزیابی می-گردد؟ و نقاط قوت(بهبودیافته) و ضعف(قابل بهبود) سازمان تاکسیرانی کدامند؟ نتایج نشان داد که سازمان تاکسیرانی مشهد در زمینه تعالی سازمانی در میانه راه قرار دارد(کسب نمره 434 از 1000). این سازمان از مجموع نمرات کسب شده(434)، با 5 معیار در زمینه توانمندسازی نمره 226 را به دست آورد و دارای عملکردی متوسط بوده است که 52% از عملکرد سازمان را در بر داشته است. بطوریکه در زمینه رهبری و خط مشی عملکرد قابل قبول و در شاخص کارکنان و شراکت و منافع عمومی ضعیف ارزیابی می گردد. در زمینه نتایج سازمان در4 حوزه نتایج کارکنان، مشتری، جامعه و نتایج کلیدی یافته ها نشان داد که سازمان تاکسیرانی موفق عمل نکرده است و از مجموع (434) امتیاز نمره 208 را کسب کرده است که این میزان برابر با 48 % از عملکرد سازمان در حوزه نتایج عملکرد بوده است. در این زمینه سازمان در زمینه نتایج مشتری موفق و در زمینه نتایج کلیدی وکارکنان دارای ضعف است.

کلیدواژه ها

ارزیابی عملکرد، مدل تعالی سازمانی، سازمان تاکسیرانی، شهرداری مشهد

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.