آینده پژوهی در حوزه اقتصاد مقاومتی وبررسی طرح شبکه بازرسی ونظارت مردمی (شبنم)
- سال انتشار: 1395
- محل انتشار: همایش بین المللی مدیریت نوین در افق 1404
- کد COI اختصاصی: ICMMV01_037
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 745
نویسندگان
کارشناس رشته مهندسی سخت افزار کامپیوتر
کارشناس رشته مهندسی نرم افزار کامپیوتر
چکیده
اقتصاد مقاومتی به معنی تشخیص حوزه های فشار و متعاقباً تلاش برای کنترل و بی اثر کردن آن تاثیرها می باشد و در شرایط آرمانی تبدیل چنین فشارهایی به فرصت است.قطعا باور و مشارکت همگانی و اعمال مدیریت های عقلایی و مدبرانه پیش شرط و الزام چنین موضوعی است. همچنین رسیدن به اقتصاد مقاومتی ملزوم کاهش وابستگی ها ، تاکید روی مزیت های تولید داخل و تلاش برای خوداتکایی است . بنابراین اقتصاد مقاومتی یکی از چالش های برخی کشور های در حال توسعه به شمار می رود. از این رو طرح نظارتی شبنم یا شبکه بازرسی و نظارت مردمی با نیت استفاده از حضور مردم در عرصه بازرسی طراحی شده بود تا باعث ایجاد شفافیت در مبادلات اقتصادی شود. در این مقاله سعی برآن است که با توجه به نقش اساسی آینده پژوهی در حوزه مدیریت اقتصادی ضمن تبیین مقوله های فوق الذکر به آنالیز رویکردی جدید در فرآیند برنامه ریزی سناریو به منظور بررسی طرح شبنم پرداخته می شود. برنامه ریزی سناریو روش منظمی برای کشف نیروهای پیشران کلیدی در متن تغییرات شتابان، پیچیدگی های فوق العاده و عدم قطعیت های متعدد است. نتایج تحقیقات انجام شده پیرامون طرح شبنم نشانگر تحت الشعاع بودن این طرح در برابر عوامل متعددی ازجمله تحریم ها ، روابط سیاسی و عملکرد مردم و.... می باشند.که مستلزم پاسخگویی در این موقعیت های متفاوت، استراتژی های چندوجهی می باشند،که خود دلایل استفاده از برنامه ریزی سناریو در این مقاله است.کلیدواژه ها
آینده پژوهی, اقتصاد مقاومتی،طرح شبنم،بر نامه ریزی سناریومقالات مرتبط جدید
- بررسی عوامل موثر بر توسعه عملکرد شغلی در سازمان تامین اجتماعی مورد مطالعه استان مازندران
- مروری بر شایستگی های مدیران منابع انسانی در راستای تفکر پارادوکسی
- توصیف نقش سیستم های اطلاعاتی منابع انسانی در مدیریت منابع انسانی مبتنی بر شواهد
- از تکنواسترس تا نارضایتی: نقش میانجی تعارض کار-خانواده در سازمان انتقال خون ایران
- تغییر در ادراک کارکنان هنگام ادغام هوش مصنوعی با مدیریت منابع انسانی با نقش واسطه اعتماد به فناوری
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.