بررسی علل ارتکاب جرم سرقت (مورد مطالعه: سارقین مقیم در زندان مرکزی زابل)

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی مدیریت و علوم انسانی
  • کد COI اختصاصی: ICMHCONF02_370
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1545
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد سراوانی

دانشجوی کارشناس ارشد رشته حقوق جزا و جرم شناسی، دانشگاه آزاد واحد زاهدان

محمود بولاغ

دکترای حقوق جزا و جرمشناسی، استادیار دانشگاه آزاد واحد زاهدان

سیدهاجر حسینی

کارشناس ارشد جامعهشناسی، مدرس دانشگاه، دانشگاه شهید چمران اهواز

چکیده

بزه سرقت یکى از مهمترین و شایعترین جرایم ارتکابى کشور است که آمار وقوع و کشف قابل ملاحظه اى را در میانسایر جرایم به خود اختصاص میدهد. مطالعه حاضر با هدف بررسی پاره ای از علل ارتکاب جرم سرقت صورتپذیرفته است. تحقیق از نوع توصیفی- تحلیلی است که به روش پیمایشی به صورت مصاحبه ساخت یافته به انجامرسیده است. جامعه آماری تحقیق شامل زندانیان سارقی است که در سال 1394به دلیل ارتکاب سرقت در زندانمرکزی شهر زابل به سر میبرند و از این میان، 100نفر به عنوان نمونه آماری جهت انجام مصاحبه ساخت یافتهانتخاب شدند. ابزار تحقیق، پرسشنامه است و برای کلیه تحلیل های آماری از نرم افزار آماری SPSSو آزمونهای One-Way ANOVAو MNOVAمتناسب با سطح سنجش متغیره ها ( P ≤0/05)استفاده شده است. یافته هانشان میدهد: بیکاری بر سرقت و حجم آن مستقیماً اثر میگذارد، درحالی که مسدود شدن مرزها در تعامل بابیکاری چنین تأثیری را بر افزایش سرقت برجای میگذارد و هرگاه مسدود شدن مرز، منجر به بیکاری فرد شده، اورا به طرف سرقت سوق داده است. میزان مصرف ماده مخدر تفاوت معناداری در - ترکیب حجم و نوع- سرقت،ایجاد میکند و یک رابطه معنادار بین مصرف موادمخدر و سرقت مشاهده میشود

کلیدواژه ها

بیکاری، جرم، سرقت، مسدود شدن مرز، مصرف موادمخدر

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.