رابطه بین سبکهای یادگیری با مهارتهای فراشناختی دانشجویان

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: سومین کنفرانس بین المللی پژوهش های نوین در مدیریت ، اقتصاد و علوم انسانی
  • کد COI اختصاصی: ICMEH03_242
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 982
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سهیل بابایی

دانشجوی کارشناسی ارشد تکنولوژی آموزشی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران جنوب

زهرا حسینی

استادیار تکنولوژی آموزشی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران جنوب

آتوسا بابایی

دانشجوی کارشناسی ارشد تحقیقات آموزشی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات

چکیده

هدف از این پژوهش تعیین رابطه سبکهای یادگیری با مهارتهای فراشناختی دانشجویان رشته تکنولوژی آموزشی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران جنوب بود. پژوهش حاضر بر حسب هدف آن از نوع پژوهشهای کاربردی، و ازلحاظ گردآوری دادهها در زمره تحقیقات توصیفی از نوع همبستگی است. جامعه آماری را کلیه دانشجویان کارشناسی و کارشناسی ارشد رشته تکنولوژی آموزشی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران جنوب که در سال تحصیلی ۹۳-۹۴ مشغول تحصیل بودند تشکیل داد N= ۳۰۰ بر اساس جدول کرجیسی و مورگان ۱۶۹ نفر از دانشجویان به عنوان نمونه آماری، بهصورت نمونهگیری خوشهای انتخاب شدند. برای جمعآوری دادهها از دو پرسشنامه استاندارد سبکهای یادگیری کلب ۱۹۸۵ و راهبردهای انگیزشی برای یادگیری )پینتریچ و همکاران، ۱۹۹۱ استفاده شد. روایی هر دو پرسشنامه از طریق متخصصین تأیید و پایایی آنها از طریق آزمون آلفای کرونباخسنجیده شد که برای سبکهای یادگیری ۰.۸۷۵ و راهبردهای انگیزشی برای یادگیری ۰.۸۴۱ به دست آمد که نشان از سطح قابلقبول ابزار تحقیق بود. دادهها با استفاده از آزمون آماری کولموگراف اسمیرنف جهت بررسی نرمال بودن توزیع دادهها و آزمون - همبستگی اسپیرمن مورد تجزیهوتحلیل قرار گرفتند. نتایج حاصل از تجزیهوتحلیل دادهها نشان داد بین سبکهای یادگیری و مهارتهای فراشناختی دانشجویان رابطه معنیداری وجود ندارد P > 0.05 همچنین بین سبکهای یادگیری همگرا، واگرا، جذبکننده و انطباق یابنده با مهارتهای فراشناختی دانشجویان رابطه معنیداری وجود ندارد P > 0.05 ولی بین سبکهای یادگیری همگرا و واگرا با خودنظمدهی فراشناختی به ترتیب رابطه مثبت و منفی معناداری وجود دارد P ≤ 0.05

کلیدواژه ها

سبکهای یادگیری، مهارتهای فراشناختی، تکنولوژی آموزشی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.