بررسی جایگاه سیاسی و اجتماعی زنان در خاورمیانه ) مطالعه مورد در ایران و عربستان طی دو دهه اخیر

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: سومین کنفرانس بین المللی پژوهش های نوین در مدیریت ، اقتصاد و علوم انسانی
  • کد COI اختصاصی: ICMEH03_207
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2371
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فاضل فیضی

عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی تاکستان

هانیا معتضد کیوانی

دانشجوی کارشناسی ارشد علوم سیاسی دانشگاه آزاد اسلامی تاکستان

چکیده

در این نوشتار سعی شده است تا به بررسی جایگاه سیاسی اجتماعی زنان در دو کشور ایران و عربستان – طی دو دهه اخیر بپردازیم . از آن جهت به بررسی این دو کشور پرداخته شد که هر دو دارای یک دین واحد بودند و جز کشورهای اسلامی محسوب می شدند. اما آنچه قابل تامل است نگاه متفاوت هر یک از این کشورها به مقوله زنان و حضور آنان در جامعه است . از آنجایی که قرآن نیز به صورت کاملا شفاف به جایگاه زن و حضور در اجتماع پرداخته اما با دو نگاه و برداشت متفاوت در این مقوله مواجه هستیم . با بررسی هایی تاریخی و فرهنگی که صورت گرفت دریافتیم که مجموعه ای از عوامل مانند تقدم و تاخر ورود به مدرنیته ، تفاوت مبانی متدولوژی مذهبی و نوع قرائت از دین باعث شده است که جایگاه سیاسی اجتماعی زنان در – ایران نسبت به عربستان بهتر باشد . با نگاهی به قانون اساسی این دو کشور به جایگاه ضعیف زنان در عربستان دست یافتیم و با توجه به اینکه منابع محدودی در حوزه زنان در عربستان در دسترس بود لذا از اندیشه های محمد عابد الجابری بهره برده شد .

کلیدواژه ها

ایران ، عربستان ، زنان ، جایگاه سیاسی اجتماعی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.