بررسی دیدگاه بهره برداران بیمه شده و بیمه نشده در پایداری کشاورزی از بعد زیست محیطی

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی مخاطرات طبیعی و بحران های زیست محیطی ایران، راهکارها و چالش ها
  • کد COI اختصاصی: ICINH01_540
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 625
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیدحسن مطیعی لنگرودی

استاد دانشکده جغرافیا، دانشگاه تهران

مجتبی قدیری معصوم

استاد دانشکده جغرافیا، دانشگاه تهران

وحیده اکرمی ابرقوئی

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشکده جغرافیا، دانشگاه تهران

چکیده

امروزه بیمه محصولات کشاورزی علاوه بر حمایت و تضمین درآمد از کشاورزانی که در اثر حوادث غیر قابل پیش بینی تولیدات آنان دچار خسارت شدهاند، میتواند تأثیرات چشم گیر دیگری نیز در توسعه بخش کشاورزی و حفاظت از محیط زیست داشتهباشد. پژوهش حاضر که از نظر هدف کاربردی و از نوع توصیفی- تحلیلی با رویکردی پیمایشی میباشد، با بررسی نظرات 310 بهرهبردار پسته ) 88 بهرهبردار بیمهشده و 222 بهرهبردار بیمهنشده( در شهرستان ابرکوه، در رابطه با 3 مؤلفه زیست محیطی پایداریکشاورزی، با استفاده از نرم افزار SPSS روش آماری) T مستقل( در پی پاسخگویی به این سؤال بوده است که بهره برداران بیمه شدهو بیمه نشده از لحاظ شاخصهای زیست محیطی پایداری کشاورزی چه تفاوتی با یکدیگر دارند؟ آیا بیمه محصولات کشاورزی میتواند شاخصهای زیست محیطی پایداری کشاورزی را بهبود بخشد؟. نتایج تحقیق که با سایر مطالعات صورت گرفته در این زمینه همسومی باشد نشان می دهد: تفاوت معناداری بین گروه بیمه شده و بیمه نشده در هر سه شاخص زیست محیطی کشاورزی پایدار وجوددارد و بیمه توانسته است شاخص های زیست محیطی کشاورزی پایدار را بهبود بخشد. میانگین بدست آمده برای شاخص زیست محیطی در گروه اول بیمه شدگان برابر3/87درگروه دوم بیمه نشدگان برابر 3/59 و برای کل شاخص زیست محیطی برابر 3/73بدست آمده است

کلیدواژه ها

بیمه محصولات کشاورزی، پایداری کشاورزی، شهرستان ابرکوه

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.