بررسی علل خشکی زاینده رود و تاثیر آن بر صنعت گردشگری در اصفهان از دیدگاه مردمی
- سال انتشار: 1395
- محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی مخاطرات طبیعی و بحران های زیست محیطی ایران، راهکارها و چالش ها
- کد COI اختصاصی: ICINH01_466
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 3152
نویسندگان
استادیار دانشگاه آزاد اسلامی، واحد اصفهان(خوراسگان)، اصفهان، ایران
دانشجوی کارشناسی ارشد آلودگی محیط زیست، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد اصفهان(خوراسگان)، اصفهان، ایران
چکیده
ایران جزء کشورهای خشک و نیمه خشک جهان محسوب می شود و استان اصفهان با میانگین بارش حدود 120 میلی متر در سال یکی از استان های کم آب ایران به شمار می رود که در سال های اخیر با مشکلات زیادی نظیر کاهش نزولات جوی، افت شدید در سطح منابع آب زیرزمینی، آلودگی های صنعتی، خشک شدن تالاب گاوخونی و نیز بروز تنش های اجتماعی مواجه بودند. حوضه ی رودخانه ی زاینده رود 500 /41 کیلو متر مربع است. برآورد می شود جریان آب این رودخانه در مطلوب ترین شرایط 1/2 کیلو متر مربع در سال ویا 38 متر مکعب در ثانیه است. هدف از این پروژه بررسی علل خشکی زاینده رود و تاثیر آن بر صنعت گردشگری در اصفهان از دیدگاه مردمی است. ابتدا با بررسی های متعدد کتابخانه ای و مرود منابع، پرسشنامه ای شامل 20 سوال تعیین گردید. به منظور بررسی روایی و پایایی سوالات پرسشنامه تعداد 30 پرسشنامه در میان مردم شهر اصفهان توزیع گردید و داده ها در نرم افزار SPSS وارد و آلفای کرونباخ محاسبه گشت. با توجه به آلفای کرونباخ به دست آمده ( 0/5 ،( تغییراتی در سوالات ایجاد و در مرحله ی بعد 384 پرسشنامه درمیان مردم حاضر در شهر اصفهان توزیع گردید. تجزیه و تحلیل نتایج با استفاده از نرم افزاز آماری -20 Spss در دو سطح آمار توصیفی و استنباطی انجام گردید. نتایج در سهبخش یافته های توصیفی مربوط به نمونه ی پژوهش ی، افته های مربوط به متغیرهای پژوهش و یافته های استنباطی مربوط به فرضیات پژوهش مورد تحلیل قرار گرفت. از دیدگاه جامعه آماری مورد مطالعه، بیشترین خسارت مربوط به خشکی زاینده رود به کشاورزی منطقه تحمیل می شود.کلیدواژه ها
زاینده رود، خشکسالی، گاوخونی، پرسشنامهاطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.