CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

بررسی مدل منطق فازی بر روی اراضی مستعد کالبدی بر مبنای پارامترهای ارتفاعات، گسلها، راهها و رودخانه ها (مطالعه موردی استان البرز)

عنوان مقاله: بررسی مدل منطق فازی بر روی اراضی مستعد کالبدی بر مبنای پارامترهای ارتفاعات، گسلها، راهها و رودخانه ها (مطالعه موردی استان البرز)
شناسه ملی مقاله: ICINH01_155
منتشر شده در اولین کنفرانس بین المللی مخاطرات طبیعی و بحران های زیست محیطی ایران، راهکارها و چالش ها در سال 1395
مشخصات نویسندگان مقاله:

فاطمه حسین پورفرزانه - دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه جغرافیای طبیعی-ژئومورفولوژی، دانشگاه خوارزمی،
امیر کرم - دانشیار گروه جغرافیای طبیعی-ژئومورفولوژی، دانشگاه خوارزمی
امیر صفاری - دانشیار گروه جغرافیای طبیعی-ژئومورفولوژی، دانشگاه خوارزمی
احمد زنگانه - دانشیار گروه جغرافیای انسانی- برنامه ریزی شهری، دانشگاه خوارزمی

خلاصه مقاله:
باتوجه به افزایش جمعیت در دهه ای اخیر، نیاز بشر به سکونتگاه را در پی دارد که این امر باعث گسترش فیزیکی و کالبدی شهرها از همه جهات می شود. افزایش شتابان جمعیت شهری و عدم وجود فضای مناسب برای گسترش شهرهای استان البرز مشکلات و موانع موجود را برای توسعه شهرهای استان شدت بخشیده است. براین اساس، مطالعه و بررسی اراضی مناسب جهت توسعه شهرهای این استان در این پژوهش مورد توجه قرار گرفته است که در آن سعی شده اراضی پتانسیل دار توسعه شهری بدون محدودیت های عوامل طبیعی پهنه بندی شود. در رابطه با موضوع پژوهش 4معیار (ارتفاعات، گسلها، راهها و رودخانهها) برای دستیابی با هدف شناسایی و پهنه بندی مکان مناسب جهت استقرار و گسترش کالبدی استان البرز برمبنای پارامترهای طبیعی با استفاده از مدل منطق فازی Fuzzy((Logic در محیط نرم افزاری GIS Arc صورت گرفته است. نتایج همپوشانی نقشه های ارزیابی تناسب زمین نشان می دهد که از کل مساحت 18/5115 هکتار محدوده، حدود 73564 هکتار (64/14درصد) در طبقه با تناسب بسیارمناسب و 49560 کیلومتر (47/8 درصد) در طبقه با تناسب مناسب به لحاظ فاکتورهای طبیعی تناسب خوبی برای توسعه کالبدی دارند.

کلمات کلیدی:
ژئومورفولوژی، منطق فازی، استان البرز، کالبد شهری

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/548970/