بررسی میزان آشنایی مردم با گلهای شاخه بریده و فیزیولوژی پس از برداشت آنها(مطالعه موردی: شهرستان گرگان)
- سال انتشار: 1395
- محل انتشار: سومین کنگره سراسری در مسیر توسعه علوم کشاورزی و منابع طبیعی
- کد COI اختصاصی: ICDAN03_044
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 707
نویسندگان
باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان، واحد گرگان، دانشگاه آزاد اسلامی، گرگان. ایران.
دانشیار گروه علوم باغبانی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان.
چکیده
از آنجایی که بیشتر مصرفکنندگان گلهای بریده به شیوههای افزایش عمر پس از برداشت آنها آگاهی ندارند، گلهای خریداری شده توسط آنها کمتر از حد استاندارد دوام داشته و خیلی زود از بین میروند. این موضوع باعث افزایش قابل توجه تلفات در بخش گلکاری کشور شده و علاوه بر زیان مالی به اقتصاد کشور و کاهش صادرات، تمایل شهروندان ایرانی نسبت به خریداری و استفاده از گلهای بریده را نیز کاهش میدهد. هدف از انجام این پژوهش بررسی میزان آگاهی مردم شهرستان گرگان نسبت به گلهای شاخه بریده، میزان مصرف و نحوه نگهداری آنها بود. با استفاده از فرمول کوکران تعداد 267 نفر به عنوان نمونه تعیین گردید. روش پژوهش بکار گرفته شده در این مطالعه از نوع توصیفی-پیمایشی بوده است. با توجه به اهداف پژوهش 13 سوال طراحی و در قالب یک پرسشنامه تهیه شدند. اطلاعات با استفاده از نرمافزار SPSSv21 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. نتایج نشان داد که 1/34 درصد هیچ اطلاعاتی در مورد گلهای شاخه بریده نداشتند. میانگین میزان خرید گل شاخه بریده توسط پاسخگویان، 32/1 شاخه در ماه بود. در بین پارامترها، پس از علاقه، هزینه بیشترین تاثیر را بر انتخاب گل داشت. 1/55 درصد از افراد، اذعان داشتند که شیوههای تبلیغی و ترویجی در مصرف گل تاثیرگذار است. نتایج نشان داد که 9/77درصد از افراد فقط از آب برای نگهداری گلها استفاده میکردند و فقط درصد کمی به آب، موادی را اضافه میکردند. به طور کلی نتایج پژوهش حاضر نشان داد که وضعیت مصرف گل و شناخت مردم شهرستان گرگان نسبت به گلهای شاخه بریده و نگهداری از آنها ایدهآل نیست و با استانداردهای مربوطه فاصله نسبتا زیادی دارد. به منظور افزایش سطح بینش و اطلاعات مردم این شهر نسبت به موارد ذکر شده، کارهای آموزشی و ترویجی مورد نیاز است که باید توسط مسئولین ذیربط صورت پذیرد.کلیدواژه ها
خرید، نگهداری، گلهای شاخه بریده، گرگانمقالات مرتبط جدید
- رویکرد اخیر صیادان در تنوع بخشی بهابزار صید گرگور به منظور استحصال آبزیان خلیج فارس (بندر بوشهر)
- نقش منابع طبیعی و محیط زیست در امنیت غذایی
- تهیه فرآورده های پروتئینی از آبزیان
- بررسی پیشرفت های اخیر در پژوهشهای بیوتکنولوژی مواد غذایی
- تغییرات شیمیایی رخ داده در طی فرآیند سرخ کردن در روغن زیاد بر اساس برخی محصولات واکنش
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.