ترکیبات فنلی سیب و خواص آن بر سلامت انسان

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: سومین کنگره سراسری در مسیر توسعه علوم کشاورزی و منابع طبیعی
  • کد COI اختصاصی: ICDAN03_040
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 821
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

میترا جباری

دانشجوی کارشناسی ارشد میوهکاری. دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

مهدی شریفانی

دانشیار و عضو هئیت علمی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

چکیده

سیب یکی از رایج ترین درختان میوه و مهمترین درخت کشت شده در مناطق معتدله است. ایران به دلیل نزدیکی به منشا پراکنش سیب (آسیای مرکزی)، دارای تنوع ژنتیکی زیادی از ارقام سیب است. سیبهای بومی گوشت قرمز از سیبهای ایرانی هستند که دارای تنوع ریختشناسی و ژنتیکی قابل ملاحظهای میباشند از نظر رنگ گوشت میوه، سیب دارای گوشت سفید تا قرمز است. سیب های گوشت قرمز اغلب بصورت وحشی و با فراوانی کم وجود دارند. وجود آنتوسیانین زیاد باعث قرمز بودن رنگ گوشت برخی از این سیب ها می باشد. بعضی از گونهها و واریتههای سیب استعداد و توانایی بالایی در تولید آنتوسیانین در اندامهای خود دارند. آنتوسیانینها متعلق به خانواده ترکیبات فلاونوئیدی بوده و به دلیل داشتن خاصیت آنتی اکسیدانی دارای اهمیت هستند. آنتوسیانینها رنگدانههای موجود در واکوئل هستند و باعث ایجاد رنگهای آبی، ارغوانی، قرمز در گیاهان عالی میگردند. این متابولیتهای ثانویه گیاهی دارای ارزش بسزایی در رژیم غذایی انسانها میباشد. آنتوسیانین موجود در این سیب نه تنها ظاهر بسیار جذابی به میوه میدهد بلکه دارای خواص دارویی زیادی است. پیشگیری از بیماریها در جامعه امروزی اهمیت فراوانی دارد و سلامتی یکی از ضروریترین جنبههای یک زندگی سالم میباشد سیب یکی از مهمترین میوههایی است که حاوی ترکیبات فنلی میباشد. این ترکیبات دارای خواص مفیدی بر سلامتی انسانها دارند. فعالیت آنتیاکسیدانی فنلها شناخته شده است و در بعضی از فعالیتهای بیولوژیکی شامل کاهش خطر بیماریهای قلبی، انواع دیابتها، ورم مفاصل، آسم، پوکی استخوان و سرطان دخیل هستند. با این حال خصوصیاتی مانند خواص بیولوژیکی آنها به ساختار شیمیاییشان بستگی دارد. در این مقاله ساختار شیمیایی، خواص و نقش ترکیبات فنلی را بر سلامت انسانها بررسی میکنیم.

کلیدواژه ها

تغذیه، دیابت، سرطان، متابولیتهای ثانویه، میوه

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.