سکولاریسم و اندیشه دینی

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: دومین کنگره بین المللی فرهنگ و اندیشه دینی
  • کد COI اختصاصی: ICCRT02_187
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 663
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسن صیانتی

استادیار فلسفه وحکمت اسلامی ، دانشگاه حکیم سبزواری ، ایران

جمال الدین بخشنده

دانشجوی کارشناسی ارشد فلسفه و حکمت اسلامی ، دانشگاه حکیم سبزواری ، ایران

چکیده

سکولاریسم به دلایل گوناگونی در جوامع غربی پا به عرصه ی وجود نهاد و به عنوان یکی از نمادهای دین زدایی و ترویج دنیاگرایی منبعث از عقل معاش ، در هنگام ظهورش ، به حاشیه راندن دین از صحنه اجتماع را مد نظر قرار می داد اما به مرور زمان با انکار و نفی اصل دین و عالم ماوراء ، چهره واقعی تر خود را آشکار نمود و تا آنجا گسترش و نفوذ یافت که حتی تفکراتی مانند سکولاریسم اسلامی در بطن جوامع دیندار پا به عرصه ی وجود نهاد . اگرچه روش های نفوذ چنین تفکری روز به روز پیچیده تر و عمیق تر شده است اما بررسی اصول و مبانی سست پایه ی حاکم بر مکاتب سکولار ، راهی روشن و متقن برای به چالش کشیدن و ابطال آن را پیش روی ما قرار می دهد. در این مقاله، به صورت مختصر به معنا و مفهوم شناسی سکولاریسم ، دلایل شکل گیری آن ، سکولاریسم اسلامی ، رابطه ی سکولاریسم با دین و بررسی و نقد برخی از اصول و مبانی حاکم بر مکتب سکولاریسم پرداخته شده است .

کلیدواژه ها

؛(سکولاریسم)، (اندیشه دینی)، (سکولاریسم اسلامی) ، (عقل معاش) ، (دین زدایی )

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.