اثرات کبالت بر روی فعالیت بیولوژیکی جلبک سبز کارا

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: دومین همایش ملی علوم زیستی
  • کد COI اختصاصی: IAUFALABIO02_127
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 491
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

آتنا غلامی

گروه زیست شناسی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد دامغان، ایران

مائده السادات رضایی زاد

گروه زیست شناسی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد دامغان، ایران

سکینه سعیدی سار

گروه زیست شناسی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد دامغان، ایران

چکیده

جلبک سبز کارا یکی از گونه های دریایی است که در شالیزارهای برنج و برکه ها گسترده است. این جلبک می تواند خود را با شرایط آب و هوایی سازگار کند، رشد سریعی دارد و بدون رنگ و بو و مزه در آب است. در این تحقیق، نمونه های جلبک کارا از دریاچه ای در جویبار مازندران تشخیص داده شد و سپس جمع آوری و جدا شدند. پس از آماده سازی تیمارها، زیست توده جلبک ها انتخاب شد و اثرات غلظت های کبالت آنالیز شد که این شامل آنالیز فعالیت آنزیم آنتی اکسیدان، پراکسیداسیون لیپید و اندازه گیری میزان رنگدانه های فتوسنتزی می شود. نتایج بدست آمده از آنالیز واریانس نشان داد که غلظت های مختلف کبالت موجب کاهش میزان رنگدانه های فتوسنتزی می شود. بیشترین کاهش میزان کلروفیل a و b و کل در غلظت 3-10 میکرومولار و کمترین کاهش میزان کاروتنوئید نیز در این غلظت کبالت مشاهده شد. میزان رنگدانه های فتوسنتزی در روز هشتم کمتر از روز سوم بود. نتایج مشاهده شده از فعالیت آنزیم پراکسیداز متفاوت از نتایج فعالیت پراکسیداسیون لیپید و مشابه نتایج فعالیت پلی فنل اکسیداز و آسکوربات پراکسیداز بوده است. با این حال، بیشترین فعالیت آنزیم پراکسیداز در روز سوم آزمایش با غلظت 3-10 کبالت و کمترین فعالیت آنزیم پراکسیداز در روز هشتم آزمایش با غلظت 5-10 کبالت مشاهده شد. بیشترین فعالیت پراکسیداسیون لیپید در روز سوم آزمایش و با غلظت 4-10 و 6-10 کبالت و کمترین فعالیت پراکسیداسیون لیپید در روز هشتم آزمایش در غلظت 4-10 کبالت مشاهده شد. کمترین فعالیت آنزیم آسکوربات پراکسیداز در روز سوم آزمایش در غلظت 6-10 کبالت و بیشترین فعالیت این آنزیم در روز هشتم در غلظت 4-10 کبالت مشاهده شد. بیشترین و کمترین فعالیت آنزیم پلی فنل اکسیداز در غلظت 4-10 و 6-10 کبالت مشاهده شد اگرچه در روز هشتم بین تیمارها اختلاف معنی داری مشاهده نشد.

کلیدواژه ها

پراکسیداسیون لیپید، کارا، کبالت، آنتی اکسیدان، فعالیت آنزیم

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.