بررسی فعالیت پراکسیداز و پروتئین کل تحت تاثیر تنش های گرمایی تکراری روی قلمه-های واکشت شده آویشن شیرازی در شرایط آزمایشگاهی

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: دومین همایش ملی علوم زیستی
  • کد COI اختصاصی: IAUFALABIO02_107
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 409
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

قاسم اصغری

گروه زیست شناسی، دانشکده علوم زیستی، دانشگاه شهید بهشتی، تهران، ایران

احمد حیدری درویشانی

گروه زیست شناسی، پژوهش سرای ابوریحان نکا، مازندران، ایران

فرانسواز برنارد

گروه زیست شناسی، دانشکده علوم زیستی، دانشگاه شهید بهشتی، تهران، ایران

چکیده

یکی از مکانیسم های عمده برای مقابله با تنش گرمایی آنزیم های آنتی اکسیدانت و سنتز پروتئین های شوک گرمایی می باشند. در این تحقیق، ابتدا قلمه های آویشن شیرازی تحت تنش گرمایی اول قرار گرفتند و پس از یک هفته واکشت شده و 40 روز پس از واکشت، در دماهای مختلف فعالیت آنزیم پراکسیداز و مقدار پروتئین با استفاده از دستگاه اسپکتروفتومتر اندازه گیری شده انجام شد. نتایج نشان دادکه فعالیت پراکسیداز در نمونه های پیش تیمار نشده از همه بیشتر و در پیش تیمار 45 از همه کمتر بوده است. میانگین فعالیت پراکسیداز در تیمارهای ثانویه بالا نسبت به گروه اول پایین تر بوده است.با تغییر مقدار دمای تنش اولیه تغییرات شدیدی در مقدار پروتئین کل صورت نگرفته و اختلاف بین تیمارها معنی دار نبوده اما فعالیت پراکسیداز اختلاف معنی دار داشته است. نتایج نشان می دهد که فعالیت پراکسیداز در نتیجه تنش های گرمایی بالا کاهش یافته، حتی اگر این تنش ها فقط یک بار اعمال شود. علی رغم آن با اعمال تنش گرمایی شدید مقدار پروتئین کل کاهش یافت. در نمونه هایی که چه بار اول و چه بار دوم، با تنش گرمایی بالا مواجه نشده اند هم فعالیت پراکسیداز و هم مقدار پروتئین کل در حد بالایی حفظ شده است. در نمونه هایی که فقط در بار دوم، تحت تنش گرمایی شدید قرار گرفته-اند، هم فعالیت پراکسیداز و هم مقدار پروتئین کل با کاهش همراه بوده است.در نمونه هایی که هم بار اول و هم بار دوم، تحت تنش گرمایی شدید قرار گرفته اند، علی رغم کاهش فعالیت پراکسیداز، مقدار پروتئین کل را در حد بالایی حفظ نموده اند.

کلیدواژه ها

تنش گرمایی، پراکسیدار، پروتئین شوک حرارتی، آویشن شیرازی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.