بررسی کیفیت آب رودخانه دز از بازه سد دز تا محل اتصال به کارون با استفاده از نرم افزار NSF

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: همایش ملی بهره برداری بهینه از منابع آب
  • کد COI اختصاصی: IAUD01_242
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2465
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد آغاسی

کارشناس ارشد مدیریت محیط زیست، دانشگاه علوم و تحقیقات واحد اهواز

احمد سواری

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم و فنون دریایی خرمشهر

محمدتقی رونق

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم و فنون دریایی خرمشهر

چکیده

رودخانه دز یکی از رودخانه های پرآب کشور و یکی از شاخه های اصلی تشکیل دهنده رودخانه کارون بزرگ می باشد کهپیش از ورود به استان خوزستان ابتدا مناطق کوهستانی استان لرستان را طی نموده و با عبور از مناطق شمالی و میانی دشتخوزستان در منطقه ای به نام بند قیر به رودخانه کارون ملحق می گردد. جهت تعیین و طبقه بندی کیفیت آب رودخانه دز 9ایستگاه نمونه برداری تعیین گردید. نمونه برداری در دو فصل پاییز و زمستان رودخانه دز در سال 1389 انجام گرفت. سپسبا استفاده از نظام شاخص کیفیت آب بر اساس منحنی ها و جداول شاخص کیفیت آب امریکا، شاخص کیفیت فصلی پاییز وزمستان برای هر ایستگاه مشخص و آنگاه ایستگاه های مختلف در طول مسیر رودخانه طبقه بندی گردیدند. پارامترهایفیزیکوشیمیایی آب رودخانه از قبیل TDS ،PH ، BODR(5) ،DO، نیتروژن، فسفر، کدورت و درجه حرارت و کلیفرم اندازه گیری و با استفاده از نرم افزار NSF مورد بررسی قرار گرفت. طبقه بندی ایستگاه های مطالعاتی براساس نظام شاخص کیفیت آب NSF نشان داد که در دوره پاییز ایستگاه شماره 1 بیشترین شاخص کیفیت و ایستگاه شماره 6 کمترین شاخص کیفیت و در دوره زمستان ایستگاه شماره 1 بیشترین شاخص کیفیت و ایستگاه شماره 7 کمترین شاخص کیفیت را دارا می باشند. همچنین مقایسه میزان PH ،COD ،BOD و کدورت در کل دوره مطالعاتی با استانداردهای سازمان بهداشت جهانی و محیط زیست آمریکا نشان داد که BOD و PH کلیه ایستگاه ها در حد استاندارد است. کدورت ایستگاه های 1 و 2 و 3 و 8 و 9 در حد استاندارد و بقیه ایستگاه ها بیشتر از حد استاندارد می باشد.

کلیدواژه ها

رودخانه دز، شاخص کیفیت آب، NSF

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.