حذف (Cr(VI ازپساب نمکزدایی توسط نانو ذرات آهن صفر ظرفیتی (NVZI)

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: همایش ملی بهره برداری بهینه از منابع آب
  • کد COI اختصاصی: IAUD01_221
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 521
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی غلامی

استادیار و مدیر گروه تخصصی خاکشناسی علوم و تحقیقات خوزستان

زینب عبادی

دانشجوی کارشناسی ارشد خاکشناسی علوم و تحقیقات خوزستان

علیمراد رشیدی

دانشیار و رئیس و عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات نانو پژوهشکده نفت

تیمور بابایی نژاد

استادیار و مدیر آموزشکده سما اهواز

چکیده

عملیات استخراج نفت و گاز که در رشد اقتصاد ی و صنعتی کشورها بسیار موثر بوده و از درجه اهمیتبسیاری و بویژه برای کشورها ی نفت خیز برخوردار است. فرایندهای اکتشاف، استخراج ، بهره برداری، نمکزدایی وانتقال نفت موجود در اعماق زمین، موجب بروز آلودگی های زیست محیطی بسیاری می گردند، فلزات سنگینموجود در این آلودگی ها وارد چرخه طبیعت شده و وارد آب های زیرزمینی می گردد، فلزات سنگین در آب تاثیراتخطرناکی بر سلامت انسان دارند . نانو ذرات آهن صفر ظرفیتی (NVZI) به دلیل داشتن اندازه کوچک، سطح مقطع زیاد، شکل کریستالی و نظم شبکه ای منحصر به فرد و واکنش پذیری بسیار زیاد می توانند برای حذف (Cr(VI دراین مورد استفاده قرار گرفت و با آزمایشات Batch و تغییر فاکتورهای pH (5، 7 و 7)، زمان ماند (2، 10 و 30 دقیقه)، غلظت اولیه کروم (10، 20 و 30 ppm) و غلظت نانو ذرات آهن صفر ظرفیتی (NVZI)؛ (1، 0/5، 0/25 و 0/1 گرم در لیتر) صورت گرفت. نتایج حاصل از این مطالعه نشان داد که با فزایش pH میزان حذف کروم کاهش یافت با توجه به اینکه Pv< 0/05 است نتیجه می گیریم که بین متغیرهای مورد مطالعه با راندمان حذف (Cr(VI اختلاف معنی داری وجود دارد و بیشترین راندمان حذف (Cr(VI در pH=5 با غلظت Cr(VI)20ppm غلظت 0/5 گرم در لیتر نانو ذره به میزان 100 % و در همان دقایق اولیه میباشد و کمترین میزان حذف برای غلظت اولیه کروم (30Cr(VI میلیگرم در لیتر در pH=9 و غلظت نانوذره 0/1 به میزان 34% بعد از زمان ماند 30 دقیقه می باشد.

کلیدواژه ها

نانوذره آهن صفر ظرفیتی (NVZI)، کروم (VI)، نمکزدایی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.