تخمین و بررسی میزان TDS و pH آب آبیاری اراضی کشاورزی شهرستان رامهرمز

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: همایش ملی بهره برداری بهینه از منابع آب
  • کد COI اختصاصی: IAUD01_182
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2328
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

خدیجه کلی

دانشجوی دکتری خاکشناسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات خوزستان

سیدامین علوی

دانشجوی دکتری خاکشناسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد خوراسگان

محمدعلی کلی

کارشناس ارشد مطالعات اداره منابع طبیعی و جهادکشاورزی خوزستان

مهرنوش تقی زاده

دانش آموخته خاکشناسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات خوزستان

چکیده

یکی از ویژگی های نواحی خشک و نیمه خشک که اکثر نقاط ایران را شامل می شود، شوری و سدیمی بودن اراضی و منابع آبیاست که برای آبیاری مصرف می شود. مدیریت بهینه ی منابع آبی ، و حفظ و ارتقای کیفیت آنها ، نیازمند به وجود داده هایی درزمینه ی موقعیت ، مقدار و پراکنش عوامل شیمیایی آب در یک منطقه ی جغرافیایی معین می باشد.جهت بررسی وضعیت موجود آب آبیاری زمینهای کشاورزی شهرستان رامهرمز از 123 نمونه آب آبیاری زمین های کشاورزی نمونه برداری شد . و میزان TDS و pH آنها در آزمایشگاه آب و خاک اندازه گیری شد. نتایج حاصل از تجزیه نمونه ها با استفاده از نرم افزار SPSS18 با هم مقایسه شد. از نظر میزان TDS آبهای آبیاری شهرستان رامهرمز بین 0 تا 3000 قرار گرفته اند و چون میزان میانگین TDS کمتر از 2000 می باشد این آبها از لحاظ آبیاری از نظر TDS مناسب می باشد با توجه به اینکه دامنه محدودیت آبیاری تحت فشار در راهنمای کیفیت اب ابیاری FAO-1985 از 0 تا 2000 تعریف شده پس این آب آبیاری تحت فشار دارای محدودیت کمی می باشد. و میزان pH برای آبیاری تحت فشار هم با توجه راهنمای کیفیت آب آبیاری FAO-1985 دارای محدودیت نمی باشد.در این راستا بررسی بیشتر و کنترل دائمی کیفیت آب توسط مسئولین جهادکشاورزی و کشاورزان را می طلبد.

کلیدواژه ها

کیفیت آب، pH, TDS، آبیاری تحت فشار، آبهای آبیاری شهرستان رامهرمز

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.