سیستم اطلاعات جغرافیایی ( GIS ) و سنجش از دور (RS) و کاربرد آنها دربرنامه ریزی درسی و مدیریت آموزشی

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی اکولوژی سیمای سرزمین
  • کد COI اختصاصی: IALE02_116
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1892
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ناهید شیرانی بیدآبادی

دانشجوی دکترای برنامه ریزی درسی، دانشگاه اصفهان

احمدرضا نصراصفهانی

استاد دانشکده روانشناسی و علوم تربیتی، دانشگاه اصفهان

راحله دانشمند پارسا

کارشناس پژوهشی دانشکده منابع طبیعی دانشگاه صنعتی اصفهان.

رویا خلیلی

کارشناسی ارشد مدیریت کارشناس دانشگاه علوم پزشکی شیراز

چکیده

امروزه با پیشرفت علم و تکنولوژی، فن آوری های جدید می توانند بینش مسئولان و مجریان را در تمامی سطوح و زمینه ها گسترش دهند. در این راستا سیستم اطلاعات جغرافیایی (GIS) و سنجش از دور (RS)، برای فراهم آوردن داده های بروز و چند زمانه، قدرت تجزیه و تحلیلی، نگهداری، به روزرسانی، تجزیه و تحلیلی، ترکیب، تهیه خروجی و مدیریت حجم زیادی از دادههای جغرافیایی یا مکانی استفاده می شود. این پژوهشی توصیفی - تحلیلی ابتدا با مراجعه به پایگاه های اطلاعاتی داخلی و خارجی گویه های کاربردی در زمینه سیستم اطلاعات جغرافیایی را استخراج کرده و در نهایت راهکارهاریکاربردی برای بستر سازی کاربست این سیستم در مدیریت آموزشی و برنامه درسی استنتاج نموده است. این سیستم برای موارد زیادی از جمله تحقیق و بررسی های علمی، مدیریت منابع و ذخایر و همچنین برنامه ریزیهای توسعه ای به کار گرفته می شود. ولی متاسفانه به استفاده از این تکنولوژی نوین جهت ارتقاء آموزش و پرورش کمتر توجه شده است. این مقاله با هدف آشنایی بیشتر با GIS و RS و کاربردهای وسیع آن بویژه در آموزش و علوم تربیتی تهیه گردیده است، در همین راستا ابتدا به بررسی چگونگی کار با GIS و RS به زبان ساده پرداخته و سپس به روش توصیفی - تحلیلی کاربردهای نوین این سیستم در آموزش و پرورش در دو بخش برنامه درسی (در بعد محتوا و روش تدریس) و مدیریت آموزشی توضیح داده شد.

کلیدواژه ها

سیستم اطلاعات جغرافیایی یا GIS، سنجش از دور (RS)، برنامه درسی، مدیریت آموزشی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.