تکنولوژی سبز، فصل مشترک صنایع آلاینده با محیط زیست

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: چهارمین کنفرانس بین المللی حسابداری و مدیریت با رویکرد علوم پژوهشی نوین
  • کد COI اختصاصی: FINMGT04_069
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 517
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حمید عزیزمحمدلو

استادیار گروه حسابداری دانشگاه بین المللی امام خمینی(ره)

صفر فضلی

دانشیارگروه مدیریت صنعتی دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره) قزوین

سپیده محمد نژاد مدردی

دانشجوی کارشناسی ارشد MBA گرایش اقتصاد مدیریت دانشگاه بین المللی امام خمینی(ره)

چکیده

رشد روز افزون تولیدات صنعتی و عدم توجه به مسائل زیست محیطی، به یکی از معضلات عمده کشورهای جهان بدل شده است. این عامل سبب شده عملکرد صنعت نیز تحت تاثیر قرار گیرد. در این راستا کشورهای ییشرفته با وضع قوانین و مقررات مختلف، سعی در برطرف کردن این مشکل داشته اند و مفاهیم جدیدی از قبیل تکنولوژی سبز را به جوامع معرفی کردند. معاهده نامه ها و قراردادهای بسیاری در این جهت وضع شده و کشورهای صنعتی را بر آن داشته که فعالیت های خود را همگام با محیط زیست پیش ببرند. یکی از جنبه های مهم صنایع، انتخاب تکنولوژی توسط سازمان می باشد. امروزه مفهوم جذب تکنولوژی پاک در جهت کاهش آلودگی زیست محیطی، به یکی از بحث های مهم جامعه جهانی تبدیل شده است. وضع مالیات های مختلف، بر منحنی منافع نهایی داخلی سازمان تاثیر می گذارد تا سازمانها - به دلیل توجه به مصرف- از طریق کاهش تولید، شرایط نگهداری و بهبود تکنولوژی موجب کنترل بیشتر آلودگی و استفاده از تکنولوژی کاراتر شوند. انتخاب تکنولوژی پاک در تمامی فرآیند های سازمان از قبیل برنامه ریزی، طراحی، عمل و کنترل، نقش دارد. به بیان دیگر در انتخاب تکنولوژی پاک نوعی چرخه مدیریت دمینگ وجود دارد که عوامل و متغیرهای مختلفی در هر مرحله تاثیرگذار است. جذب تکنولوژی سبز، تحول سازمانی، در تمامی ابعاد را در پی خواهد داشت، به نحوی که استراتژی، محصولات، فرآیندها، آموزش ها و سیستم مدیریت، به صورت یکپارچه و سبز در می آیند.

کلیدواژه ها

تکنولوژی سبز، صنایع آلاینده، محیط زیست

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.