بررسی وضعیت ازدواج و طلاق در استان تهران

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: دومین کنفرانس سراسری دانش و فناوری علوم تربیتی مطالعات اجتماعی و روانشناسی ایران
  • کد COI اختصاصی: ESPCONF02_070
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2560
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ستار صادقی ده چشمه

استادیار گروه جامعه شناسی دانشکده علوم انسانی دانشگاه کاشان

سیمین زمانی

دانشجوی کارشناسی ارشد مطالعات فرهنگی دانشگاه کاشان

چکیده

ازدواج از نظر اسلام پیمان مقدسی است که برقراری آن بر اساس مقررات، آداب و رسوم، تشریفات، سنن و قوانین خاصی صورت می گیرد. در فرهنگ غنی ایرانی ازدواج و پیوند زناشویی پایه و اساس یک خانواده و در نتیجه یک جامعه موفق واخلاقی است. کاهش میزان ازدواج، بالا رفتن سن ازدواج و میزان طلاق، باعث شده است که موضوع ازدواج و طلاق، مورد توجه بسیاری از کارشناسان اجتماعی، فرهنگی و... قرار گیرد. برای بررسی این دو پدیده در جامعه و به منظور برنامهریزی و مدیریت شرایط، آگاهی یافتن از شاخصهای ازدواج و طلاق ضروری است. براین اساس، مقاله حاضر در راستا مطالعهشاخصهای ازدواج و طلاق در استان تهران، طی سالهای 1831 تا 1818 و مقایسه آن با شاخصهای کشور، نگاشته شده است. روش پژوهش از نوع توصیفی اسنادی و با تکیه بر تحلیل ثانویه بوده که از طریق آن به بررسی چگونگی وقایع ازدواج وطلاق در استان تهران پرداخته شده است. نتایج به دست آمده گواه این است که، در طی سالهای مورد بررسی میزان ازدواج رشد منفی و نزولی داشته است این در حالی است که شاهد رشد مثبت و صعودی طلاق هستیم. همچنین در سال 1818 میانگین سن ازدواج در کل کشور، برای مردان 23 سال و برای زنان 22 سال میباشد. و در میان شهروندان تهرانی، این میانگینبالاتر است) 21 سال برای مردان، 22 سال برای زنان( وبه طور متوسط، بین سن زوج و زوجه 2 سال اختلاف مشاهده میشود. اکثر طلاقها ثبت شده در گروه سنی 29-25 سال صورت گرفته است. میزان دوام زندگی مشترک در استان تهران، همانند سایر استانها نشان میدهد، بیشتر طلاقها در 2 سال اول زندگی اتفاق افتاه است.

کلیدواژه ها

میزان ازدواج، میزان طلاق، میانگین سن ازدواج، میانگین سن طلاق، نسبت طلاق به ازدواج، استان تهران

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.