ضرورت پایش آلودگی هوا برای دستیابی به شهر پایدار
- سال انتشار: 1395
- محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی نمونه برداری و پالایش آلاینده های محیط زیست
- کد COI اختصاصی: EPSM01_013
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1390
نویسندگان
استادیار و مدیر گروه اقتصاد محیط زیست، دانشکده محیط زیست و انرژی، عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات
دانشجوی کارشناسی ارشد اقتصاد انرژی، دانشکده محیط زیست و انرژی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات
چکیده
از دیرباز بشر به دنبال دستیابی رشد اقتصادی به واسطه بهره برداری از منابع و توسعه تکنولوژی بوده است؛اما آنچه که در این مسیر تهدیدی برای بقای نسل آینده لحاظ می گردد؛عدم توجه به مصرف بی رویه منابع، خسارات و هزینه های وارد شده به زیست بوم می باشد.برای عدم تحقق و رویایی با بحران های انسان ساخت (بحران آب، بحران انرژی، آلودگی هوا و تغییر اقلیم و ...) بشر باید در جهت پایش هزینه های تحمیل شده به زیست بوم و نظارت و کنترل آن ها پیش رود.از سویی پیامدهای توسعه ناپایدار به صورت افزایش میزان انتشار انواع آلودگی ها در محیط زیست و تغییر اقلیم،کلیه ابعاد زندگی جوامع انسانی را تحت تاثیر قرار داده است. آلودگی هوا به عنوان یکی از ابعاد آلودگی محیط زیست علاوه بر دارا بودن اثرات سوء بر جوامع انسانی و طبیعی چه در مقیاس محلی و منطقه ای و چه در مقیاس جهانی، بر پدیده گرمایش جهانی نیز منجر شده است. باوجود اینکه کشورهای پیشرفته با سرمایه گذاری در بخش انرژی های تجدیدپذیر، بهبود کارایی انرژی و فناوری های نوین گام های بزرگی در زمینه کنترل آلودگی های زیست محیطی بخش انرژی برداشته اند اما هنوز کشورهای درحال توسعه با چالش جدی جهت مقابله با آلودگی هوا مواجه هستند.این مقاله ضمن بررسی اهمیت پایش آلودگی هوا، لزوم توجه به بهره وری سبز را برای دستیابی به توسعه پایدار از راهکارهای اساسی تلقی می کند. همچنین این مقاله ضمن بیان ارتباطی مشخص میان شهر سبز و توسعه پایدار، اقدامات پایش آلودگی هوا را از اصول مهم حفاظتی زیست بوم بشمار می آورد.کلیدواژه ها
پایش آلودگی هوا، تغییراقلیم، بهره وری سبز، شهر سبز، توسعه پایدارمقالات مرتبط جدید
- بررسی تناسب اقلیمی جهت تعیین گونه منتخب آبزی پرورشی (مطالعه موردی جنوب اهواز و شمال شوش)
- ارزیابی فعالیت آنتی آکسیدانی ژنوتیپهای(ارقام) کنجد در پاسخ به تنش سرما
- تاثیر تنش سرما برمحتوای H۲O۲ و MDA در ژنوتیپهای کنجد در مرحله ی گیاهچهای
- بررسی برهمکنش قارچ مایکوریزا آربسکولار و سطوح مختلف فسفر بر گیاه باقلا (. vicia faba L ) تحت شرایط تنش خشکی.
- اثرات زیست محیطی سدها
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.