کنترل شیمیایی علفهای هرز در مزارع نخود خراسان

سال انتشار: 1384
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 2,064

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

PULSES01_192

تاریخ نمایه سازی: 23 تیر 1387

چکیده مقاله:

حبوبات با توجه به درصد پروتئین بالا (32-18) مکمل غذایی مناسبی برای غلات محسوب شده و در رژیم غذایی انسان اهمیت زیادی دارند . در بین حبوبات نخود بخاطر خصوصیات برجسته ای همچون مقاومت به خشکی ، تحمل سرما و استفاده های متنوع از آن اهمیت زیادی داشته و از نظر سطح زیر کشت در ایران و در استان خراسان در بین حبوبات مقام اول را دارد . از آنجائیکه نخود با توجه به ضعیف بودن قادر به رقابت با علفهای هرز نمی باشد . علفهای هرز مشکل اساسی تولید این محصول محسوب می شود و برای افزایش تولید این محصول کنترل علفهای هرز اقدامی ضروری بنظر میرسد . با توجه به اینکه نخود معمولا" به دو صورت پائیزه و بهاره کشت میگردد در این آزمایش نیز در دو آزمایش جداگانه کشت پائیزه و کشت بهاره در 9 تیمار و 4 تکرار در قالب بلوکهای کامل تصادفی بمدت دو سال در سالهای 80-1378 در مرکز تحقیقات کشاورزی استان خراسان اجرا شد . علفکشهای مورد استفاده عبارتند بودند از : مرلین ( ایزوکسافلوتل) در دو سطح ( 60 و 80 گرم در هکتار ) به دو صورت قبل از سبز شدن و بعد از سبز شدن ( مرحله 2-4 برگی نخود ) علفکش لنتاگران ( پیریدیت ) به میزان 2 لیتر در هکتار بعد از سبز شدن ( در مرحله 2-4 برگی نخود). علاوه بر این مقادیر 40 گرم مرلین و 1/5 لیتر نیز بصورت مخلوط مورد استفاده قرار گرفت. تیمارهای شاهد نیز عبارت بودند از عدم کنترل تمام فصل ، کنترل تمام فصل و کنترل علفهای هرز بعد از مرحله 9 برگی نخود. نتایج نشان داد که مخلوط علفکشهای لنتاگران و مرلین بهترین تاثیر را روی کنترل علفهای هرز و افزایش عملکرد داشت .

نویسندگان

موسی الرضا دلقندی

کارشناس سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی

شهرام نوروززاده

عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی خراسان

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • اداره کل آمار و اطلاعات وزارت کشاورزی 1377 . ایران ...
  • کوچکی، ع.، م. حسینی و ا. هاشمی دزفولی 1373 .کشاورزی ...
  • فقیه، احمد . 1378 .گزارش هماهنگ طرح مطالعه کارآیی چند ...
  • نمایش کامل مراجع