تدوین تقویم اقلیم گردشگری زیارتی امامزاده حسین بن علی (ع) قزوین

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: اولین همایش ملی گردشگری پایدار با رویکرد گردشگری ورزشی، سلامت و محیط زیست
  • کد COI اختصاصی: CONFTI01_116
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 507
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهدی جمالی نژاد

دکتری جغرافیا و برنامه ریزی شهری

چکیده

در حال حاضر گردشگری به خصوص گردشگری زیارتی به عنوان یکی از ابزار بسیار مهم در رونق اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی و سیاسی دربسیاری از کشور ها مورد توجه قرار گرفته است. این صنعت پس از نفت در جایگاه دوم در اکثر کشورها به خصوص کشورهای توسعه یافته بهلحاظ اقتصادی قرار گرفته است و این نشان از اهمیت بسیار والای این صنعت بوده و برنامه ریزی دقیق در زمینه آن را می طلبد. به همین منظور دراین پژوهش نیز با توجه به وجود پتانسل های بسیار بالای گردشگری (طبیعی و فرهنگی) به خصوص گردشگری زیارتی امامزاده حسین بن علی (ع)در شهرستان قزوین به برآورد آسایش اقلیم این منطقه با بهره گیری از شاخص بیوکلیماتیک Terjungدر جهت برنامه ریزی توریسم زیارتی پرداخته شده و در ابتدا به توصیف گردشگری مذهبی امامزاده اقدام و سپس داده های مورد نیاز (کمینه و بیشینه دما و رطوبت) از سایت هواشناسیقزوین استخراج و محاسبات انجام پذیرفت. نتایج حاکی از آن بود که در این شهرستان در طول شب در هیچ ماهی شرایط آسایش وجود ندارد وهمواره شرایط در محدوده خنک و بسیار خنک قرار دارد. اما نکته جالب در این شهرستان وجود دارد، شرایط آسایش در 4 ماه گرم سال (خرداد،تیر، مرداد و شهریور) می باشد که اکثر مناطق کشور در این ماه ها دارای شرایط گرم و داغ می با شند و این فرصتی بسیار مغتنم برای سفر به اینمحدوده به خصوص امامزاده حسین (ع) می باشد. بنابراین گردشگران می بایست این موارد را مد نظر داشته و در ماه مناسب به این منطقه سفر نمایندیا اینکه برای استفاده از جاذبه های بسیار غنی شهرستان قزوین و به خصوص گردشگری زیارتی امامزاده حسین بن علی (ع) پیش بینی های لازم رابنمایند و وسایل مورد نیاز را همراه داشته باشند. در پایان برای بهره برداری بهینه از جذابیت های این امامزاده پیشنهاداتی ارائه گردیده است.

کلیدواژه ها

گردشگری، زیارتی-مذهبی، آسایش اقلیمی، جاذبه، قزوین

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.