بررسی نقش تالاب صورتی شهرستان چابهاردر توسعه اکوتوریسم منطقه (با استفاده ازمدل SWOT)

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: اولین همایش ملی گردشگری پایدار با رویکرد گردشگری ورزشی، سلامت و محیط زیست
  • کد COI اختصاصی: CONFTI01_102
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 561
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

آرش شکوری

استادیار دانشگاه دریا نوردی و علوم دریایی چابهار

سمانه فروغی مقدم

دانشجوی کارشناسی ارشد زیست شناسی دریا

چکیده

تالابها شاهکار خلقت، گنجینه طبیعت و زیستگاه بسیاری از گونه های جانوری و گیاهان آبزی به شمار می آیند که نقش فوق العاده زیادی در جذبگردشگر دارند. از جمله دیدنی های سواحل شهرستان چابهار که نظر اکثر گردشگران را به خود جلب می کند. تالاب صورتی لیپار است که با داشتن آبهای صورتی متمایل به قرمز منظره زیبایی را به خود گرفته است. این تالاب در فاصله 15 کیلومتری شهر چابهار بعد از روستای ساحلی زمین در مسیر جاده ساحلی بست گواتر و در تنگه صخره ای مشرف به دره ای زیبا قرار دارد و سالانه پذیرای گردشگران زیادی می باشد. از اینرو به بررسی و تحلیل نقش تالاب صورتی در توسعه اکوتوریسم منطقه با استفاده از روش SWOT پرداختیم. نتایج نشان دهنده امتیاز وزنی بیشتر نقاط قوت با 1/761 فرصت ها با 1/818 در مقایسه با ضعف با 1/626، تهدیدها با 1/529 و گرایش بست راهبردهای تهاجمی نشان دهنده قابلیت بالای گردشگری منطقه است.

کلیدواژه ها

تالاب صورتی ، توسعه اکوتوریسم ، مدل SWOT

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.