تحلیل معماری زیرساخت باز و نرم افزار-محور Software-Defined Everything (SDx)

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی یافته های نوین پژوهشی در مهندسی برق و علوم کامپیوتر
  • کد COI اختصاصی: COMCONF02_212
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 706
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

بهروز رضا سروش

کارشناس ارشد مهندسی کامپیوتر- گرایش نرم افزار،هیات علمی دانشکده فنی و حرفه ای ملاصدرا – رامسر

چکیده

معماری تجهیزات سنتی زیرساخت شرکت های فن آوری اطلاعات، مشابه معماری کامپیوترهای مین-فریم کلاسیک، دارای لایه های سخت افزار، سیستم عامل و نرم افزارهای کاربردی اختصاصی درون جعبه پیچیده، بسته و سخت افزار-محور که ارتقاء، افزودن و آزمایش واقعی عملکردهای جدید پرهرینه، زمانبر و در انحصار شرکت سازنده میباشد، که موجب چالش های فراوانی از قبیل کاهش سرعت نوآوری، کاهش تنوع و تعدد گروه های کاربران، افزایش هزینه های عملیاتی و سرمایهای، عدم رقابت بین تولیدکنندگان، عدم مدیریت متمرکز و ... مواجه میباشد.معماری نرمافزار-محور SDx ، رویکردی متفاوت به سوی ترویج بیشتر نقش کنترلی و عملکردی سیستم های نرم افزاری منبع-باز در مدیریت تجهیزات زیرساخت باز و ساده سازی شده، میباشد، بطوریکه کنترل عملکرد، از انحصار بخش سخت افزاری ، تفکیک و خارج شده، بصورت نرم افزاری و متمرکز روی ماشین های سرور، نصب و راه اندازی میگردد. بخش اول مقاله، به بررسی نقاط ضعف، قوت و چالش های موجود در تجهیزات سنتی زیرساخت سخت افزار-محور پرداختهشده و با الهام از دنیای کامپیوتر و فنآوری مجازی سازی، معماری SDx ، بعنوان معماری نسل جدید و راه حل بهینه مطرح و معرفی شد. بخش دوم مقاله، معماری SDN با استفاده از فنآوری NFV جنبه شبکهسازی نرمافزار-محور معماری SDx را با کارایی، انعطاف پذیری و چابکی بالا محقق نمود و به عنوان نمونه پیشرو و عملیاتی موفق که آینده زیرساخت فن آوری اطلاعات (از قبیل شبکه اینترنت، رایانش ابری، مراکز داده و ...)را متحول خواهد نمود، و در شبکه های بزرگ دنیا از قبیل شبکه گسترده گوگل برای اتصال مراکز داده در سراسر جهان بکار رفته و موجب ارتقاء بهره وری لینک از 40 درصد به حدود 100 درصد رسید، مورد تحلیل قرار گرفت.

کلیدواژه ها

زیرساخت نرم افزار-محور، Open Infrastructure ، Software-Defined Networking(SDN) ، OpenFlow ،Ethane ، ONF ، Virtualization ، Network Functions Virtualization (NFV

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.