بررسی معماری مساجد ایرانی در دوره صفویه

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: اولین مسابقه کنفرانس بین المللی جامع علوم مهندسی در ایران
  • کد COI اختصاصی: CCESI01_522
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1975
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نازلی عنی زاده حصار

دانشجوی کارشناسی ارشد معماری، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد عجب شیر، گروه هنر و معماری، عجب شیر، ایران

نسیم نجفقلی پورکلانتری

دانشجوی دکتری معماری، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد تبریز، باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان، تبریز، ایران

چکیده

مسجد یکی از شاخص ترین نشانه ها در هنر و معماری اسلامی است. این پژوهش با هدف بررسی مساجد ایرانی در دوره صفویه سعی در اثبات این فرضیه دارد که دوره صفویه اوج شکوفایی هنر و معماری به خصوص در معماری مساجد می باشدکه استادکاران با استفاده از سبک اصفهانی توانسته اند مساجدی چون مسجد امام اصفهان و مسجد شیخ لطف الله را که از جمله مساجد بی نظیر این دوره محسوب می شوند را بنا کنند. در این پژوهش روش تحقیق به صورت توصیفی و تحلیلی بوده و در گردآوری اطلاعات از روش های اسنادی، میدانی و کتابخانه ای استفاده شده است. نتایج حاصل بیانگر آن است که معماری مساجد ایرانی در دوره صفویه از با شکوهترین و منحصربفردترین سبک های معماری در طول تاریخ می باشد که نه تنها تزئینات خاص خودشان را دارند بلکه در طراحی و ساخت نیز بی نظیر می باشند که توانسته با بناهایی همچون مسجد امام اصفهان و مسجد شیخ لطف الله به اثبات برساند.

کلیدواژه ها

معماری دوره صفویه، مسجد امام اصفهان، مسجد شیخ لطف الله، مسجد

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.