نیازسنجی اجرائی سازی مطالعه بازار در مدیریت سبد پروژه های ساخت وساز

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: اولین مسابقه کنفرانس بین المللی جامع علوم مهندسی در ایران
  • کد COI اختصاصی: CCESI01_218
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 718
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حامد حسینی

احسان سقط فروش

علی قورچی

چکیده

مفهوم مدیریت سبد پروژه یکی از ابزارهای جدید حوزه ی مدیریت پروژه است. مدیریت سبد پروژه دارای فرآیندهای مداومی ست که عبارت اند از ارزیابی، انتخاب، اولویت بندی؛ این فرآیندها به طور مداوم در مدیریت سبد پروژه در حال اجرا و به روزرسانی هستند. در فرآیند ارزیابی یکی از مهم ترین بخش ها مطالعات بازار است. در حوزه های مختلف صنعت مفاهیم اساسی بازار و مطالعات بازار به خوبی شناخته و با دقت موردمطالعه و تحقیق قرارگرفته اند، اما در حوزه صنعت ساخت وساز مفاهیم بازار همچنان ناشناخته و مورد بی توجهی هستند. در سال های گذشته به خصوص در چند سال اخیر صنعت ساخت وساز ناشی از برخی عوامل خارجی و داخلی (در حوزه شرکت ها) دچار رکود شده است. این رکود درنهایت موجب پیچیده شدن اوضاع رقابت در بازار ساخت وساز شده و شرکت های بسیاری دچار ورشکستگی شده اند. این تحقیق با استفاده از روش آنالیز توصیفی سعی در تحلیل و بیان اهمیت مطالعه بازار کرده و با استفاده از بررسی بازار ساخت وساز به دنبال نمایش اهمیت و نیاز به مطالعه بازار در مدیریت سبد پروژه های ساخت و ساز است. جمع آوری دادها از طریق روش کتابخانه ای با ابزار فیش برداری و ملاحظات عینی صورت گرفته و در ادامه با تحلیلی کیفی به بیان یافته ها پرداخته است. درنهایت نتیجه حاصل از مقاله، نیاز مدیریت سبد پروژه های ساخت وساز را به مطالعه بازار بیان می دارد. مطالعه بازار برای سازمان هایی که در صنعت ساخت و ساز فعالیت می کنند موجب کاهش ریسک های سرمایه گذاری و افزایش احتمال موفقیت خواهد شد. در صورت عدم انجام مطالعه بازار منابع محدود سرمایه گذاری شده در معرض ریسک های بزرگی قرار می گیرند که با پیشرفت پروژه ها تهدید و تأثیر آن ها افزایش می یابد.

کلیدواژه ها

مطالعه بازار، مدیریت سبد پروژه، پروژه های ساخت وساز، نیازسنجی، اجرائی سازی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.