طراحی پارک علمی نجوم با نگاهی به رویکرد زیبایی شناسی طبیعی

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: اولین مسابقه کنفرانس بین المللی جامع علوم مهندسی در ایران
  • کد COI اختصاصی: CCESI01_135
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 767
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهسا پورعبدالله

نویسنده مسئول: کارشناسی ارشد معماری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز

شهاب آدم نوه سی

فوق لیسانس معماری ، دانشجوی دکتری معماری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکز، هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز

چکیده

یکی از ایده های موفق دوران معاصر در زمینه توسعه اقتصادی محلی و ملی، ایده تاسیس پارک های علمی و فناوری و مراکز رشد است که هدف عمده آنها توسعه فناوری و ایجاد شرایط مناسب برای رشد و ظهور انواع نوآوری های مبتنی بر فناوری است. تحقیقات علمی به عنوان یکی از اصلی ترین و مهمترین راههای رسیدن به حقایق پیدا و پنهان هستی و کشف منابع و راهکارهای جدید برای پاسخگویی به مسائل، نیازها و خواسته های انسان و جامعه محسوب می شود. علم نجوم که از قدیمی ترین علوم طبیعی است نیز، یکی از ابزارهای اصلی انسان برای شناخت جهان پیرامونش بوده است. پارک علمی نجوم، مکانی است که در آن علاوه بر ایجاد بستر مناسب برای فعالیت واحدهای پژوهش و توسعه، به آموزش نجوم آماتوری و ترویج و پرورش نوآوری در این زمینه نیز پرداخته می شود. در تحلیل اثر معماری بدیعی که در زمره آثار ارزشمند قرار گرفته است، بی گمان مفهوم و موجودیتی به نام زیبایی نیز در کل و جزء پیکره آن وجود دارد. طبیعت می تواند الگوهای شایان توجه برای طراحی معماری به دست دهد. معماران پیوسته در طول تاریخ به الگوبرداری از طبیعت در صورت های مختلف توجه داشته اند و امروزه نیز سعی دارند تا فرم ، ساختارها و فرایندهای ساخت و ساز طبیعت را بفهمند و با به کار بستن دانش حاصل از آنها بناهای خود را با دنیای طبیعی سازگار کنند. این پژوهش با بهره گیری از مطالعات کتابخانه ای و با رویکردی تحلیلی - توصیفی ، ضمن مروری بر تعاریف پارک های علمی و علم نجوم به اسفاده الهام پذیر از پدیده های طبیعی پرداخته است.

کلیدواژه ها

پارک علمی ، پارک فناوری ، نجوم ، زیبایی شناسی طبیعی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.