پایدار سازی لرزه ای تونل های قدیمی با توجه به زلزله محتمل منطقه ای

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: اولین مسابقه کنفرانس بین المللی جامع علوم مهندسی در ایران
  • کد COI اختصاصی: CCESI01_104
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 498
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حامد قاسمیان درویشی

دانشجوی کارشناسی ارشد عمران گرایش ژئوتکنیک دانشگاه آزاد اسلامی واحد خمین

چکیده

ارتعاشات زمین که معمولاً توسط زلزله ایجاد می شوند، صدمات سنگینی را به ورودی و خروجی تونل ها وارد می کنند. پاسخ تونل به ارتعاشات زمین (ناشی از زلزله) به متغیرهایی از قبیل شکل، ابعاد، عمق حفاری و خواص محیط در بر گیرنده تونل وابسته می باشد. در اغلب سازه هایی که در سالیان گذشته اجرا شده اند ملاحضات لرزه ای درنظر گرفته نشده است و طراحی ها تنها بر اساس فشارهای ناشی از روباره تونل و وزن سازه انجام شده است. با توجه به حساسیت برخی از این سازه ها و استفاده روزانه شمار زیادی از افراد از آنها لازم است که تمامی ملاحضات در مورد آنها در نظر گرفته شود و در صورت لزوم اقدامات جهت مقام سازی آنها صورت گیرد. در این پژوهش به بررسی پایداری یک تونل که سالیان قبل طراحی و اجرا شده می پردازیم. ابتدا پایداری استاتیکی تونل مورد بررسی قرار گرفته است. پس از اطمینان از پایداری استاتیکی آن، پایداری لرزه ای تونل مورد تحلیل قرار گرفته است. با توجه به عدم ملاحضات لرزه ای در زمان طراحی تونل فاقد پایداری لرزه ای تشخیص داده شد.بنابراین نیاز به مقاوم سازی تونل در مقابل بارهای لرزه ای مشخص شد وبا اجرای یک لایه کامپوزیت از نوع FRP در روی لاینینگ تونل، اقدام به مقاوم سازی آن شد.

کلیدواژه ها

زلزله، پایداری لرزه ای، تونل، مقاوم سازی، FRP

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.