بررسی ساختار شهرسازی ایرانی-اسلامی

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: همایش ملی معماری و شهرسازی بومی ایران
  • کد COI اختصاصی: BOOMCONF01_375
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 515
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

منیر قاجاری

کارشناسی معماری ، دانشگاه آزاد اسلامی قزوین

چکیده

این مقاله با هدف بررسی ساختار شهرسازی ایرانی- اسلامی و به مهمترین عناصر کالبدی تشکیل دهنده آن در ایران پیش و پس از اسلام اشاره ای داشته باشد که بسیاری از این مطالعات فقط به مقاطع خاصی از تاریخ و معرفی مکان های شهری پرداخته شده است. روش تحقیق بر اساس روش توصیفی - تحلیلی می باشد. بررسی روند تغییرات ساختار شهر های ایران در دو دوره پیش و پس از اسلام مورد مطالعه و بررسی قرار می گیرد. در واقع ساختار سیاسی شهرهای ایرانی در هر دو دوره با نهاد دین اتباط مستقیمی دارد و عامل دین تاثیری جدی بر ساختار شهری داشته است. در واقع در این مقاله به بررسی چگونگی تغییر ساختار شهر ایرانی با ورود دین و آیین جدید می پردازد. شهرنشینی در ایران در دوره ساسانی (پیش از اسلام) و دوره صفویه (پس از اسلام) نقش مهمی در روند تمدن ایران داشته است. تفاوت مکان های جفرافیایی باعث ظهور تمدن های مختلف شهری شده است. شناخت هر پدیده و درک فرایند تاریخی و تحول آن به این دلیل اهمیت دارد که به کمک آن می توان مسائل و سوالات وضع موجود آن پدیده را پاسخ داد و آینده ی آن پدیده را تخمین زد. امید است این پژوهش بتواند گامی رو به جلو در دستیابی به اصول شهر ایرانی- اسلامی بردارد.

کلیدواژه ها

مفهوم شهر، شهر اسلامی، شهر ایرانی، ساختار شهر.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.