فرسوده شهری مورد مطالعه منطقه 11 تهران

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: همایش ملی معماری و شهرسازی بومی ایران
  • کد COI اختصاصی: BOOMCONF01_362
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 607
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

آزاده اکبری

کارشناسی ارشد برنامه ریزی شهری

چکیده

تحولات زندگی شهرنشینی چند دهه اخیر بافت های قدیمی را با مشکلات عدیده ای در ابعاد مدیریتی، اقتصادی، اجتماعی، کالبدی و سایر امکانات شهری مواجه ساخته است که همه این عوامل دست به دست هم داده و زمینه مناسبی را برای فرسودگی این بافت فراهم نموده اند. با این وجود در صورت عدم اتخاذ سیاست ها و تدابیر جدی وسریع مدیریت در بهسازی و نوسازی این گونه بافتها نه تنها مشکلات آنها حل نخواهد شد بلکه همواره روند فرسودگی در این بافت ها سریع تر می شود. یکی از مهمترین مسایلی که در این چند سال مورد توجه مسئولان و مدیران شهری قرار گرفته است، استفاده از سراهای محله ( مکانی فرهنگی و اجتماعی)که باعث مشارکت مردم در تمامی فعالیتهای محله می شود، می باشد. از این رو در این تحقیق به بررسی نقش سراهای محله ای در ساماندهی بافتهای فرسوده منطقه 11 کلان شهر تهران پرداخته می شود. هدف اصلی این تحقیق، بررسی این موضوع است که آیا سراهای محله منطقه 11 در نوسازی و بهسازی بافت های فرسوده شهری موثر می باشند؟ با توجه به مطالعات گذشته و مبانی نظر موضوع، فرضیه تحقیق این طور مطرح می شود که: سراهای محله منطقه 11 در نوسازی و بهسازی بافتهای فرسوده شهری موثر می باشد.روش تحقیق با رویکرد توصیفی و تحلیلی می باشد، در پی آن، برای بررسی سطح سراهای محله در ساماندهی بافت های فرسوده پرسشنام ای تنظیم شد، برای آزمون فرضیات تحقیق از نرم افزارهای SPSS,EXCEL و تحلیل های آماری پیرسون، میانگین، تحلیل رگرسیون چند متغیره استفاده شد. نتایج آزمون نشان داد که مؤلفه های سرای محله، نقش زیادی در تبیین میزان مشارکت ساکنان برای بهسازی و نوسازی بافت های فرسوده دارند و باتأکید بیش تر بر ظرفیت هایی که در سراهای محله هستند ومشارکت می کنند می توان در تسریع در روند نوسازی وبهسازی بافت های فرسوده شهری استفاده کرد.

کلیدواژه ها

بافت فرسوده، محله، سرای محله، تمایل مردم، منطقه11کلان شهر تهران

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.