شناسایی مؤلفه های مؤثر معماری بومی جهت بهره گیری از باد برای تأمین آسایش ابنیه مسکونی( منطقه مورد مطالعه شهداد)

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: همایش ملی معماری و شهرسازی بومی ایران
  • کد COI اختصاصی: BOOMCONF01_345
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 752
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سعید سروش

دانشجوی کارشناسی ارشد معماری موسسه آموزش عالی اقبال لاهوری

منا عرفانیا سلیم

استادیار دانشکده معماری موسسه آموزش عالی اقبال لاهوری

چکیده

معماری گذشته ما دارای هویت بوده چرا که متناسب با فرهنگ،اقلیم، کاربران و منطقه طراحی می شد، که در آن آرامش و راحتی احساس می شد ولی امروزه هیچ رنگ و بویی از این معماری در ساختمان ها مشاهده نمی شود. معماری امروز انعکاس دهنده فاکتورهای بومی ، محله ای، منطقه ای و اقلیمی سایت خود نیست . بی شک این معماری نه تنها هویت بومی و محله ای را تقویت نمی کند بلکه در مسیر حرکت جهانی تک قطبی و یک صدا و یک فرهنگ در حال حرکت است. شهداد از جمله شهرهای حاشیه دشت لوت واقع در استان کرمان، دارای باد های با سرعت نسبتا بالا است و بر عناصر شکل گرفته معماری در این منطقه تأثیر گذار بوده است. از این رو هدف از شناسایی مؤلفه های مؤثر معماری بومی منطقه شهداد در این مقاله، تحلیل باد در شکل گیری فضاها و ساخت و ساز های معماری در این شهر است. در این راستا که از روش توصیفی – تحلیلی بهره برده شده، معماری بومی به عنوان راهکاری برای مقابله با باد مزاحم و همچنین بهره از آن جهت تأمین آسایش حرارتی پرداخته شده است. لذا می توان از این راهکار جهت تأمین آسایش، به دیگر مکان ها که دارای چنین اقلیمی هستند، بهره برد.

کلیدواژه ها

معماری بومی، باد، شهداد، آسایش حراراتی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.