بررسی مؤلفه کالبدی در بهسازی و نوسازی بافت فرسوده شهرلامرد
- سال انتشار: 1394
- محل انتشار: همایش ملی معماری و شهرسازی بومی ایران
- کد COI اختصاصی: BOOMCONF01_332
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 625
نویسندگان
استادیار گروه جغرافیا دانشگاه یزد
دانش آموخته کارشناسی ارشد دانشگاه یزد
چکیده
بافت های فرسوده. ناکارآمد شهری بخش اعظمی از سطح کشور را تشکیل می دهند. این بافت ها از طیف گسترده ای از مشکلات کالبدی، عملکردی، ترافیکی و زیست محیطی رنج می برند. بافت های فرسوده و قدیمی شهرها که در اغلب موارد هسته اولیه و بخش اصلی شهرها را تشکیل می دهند، از یک طرف جزء میراث فرهنگی و تاریخی آن شهرها محسوب شده و حفظ، بهسازی کالبدی و توانمندسازی عملکردی واجب شد و از طرف دیگر اغلب این بافت ها با گذشت زمان و عدم توجه و نگهداری مناسب ، دچار فرسودگی و اضمحلال کالبدی و عملکردی می گردند. همگام با تغییرات اقتصادی اجتماعی و فرهنگی و فناوری های جدید، بافت های شهری با تغییر شکل و شالوده مواجه گردیده اند، چرا که شهر نیز همچون سایر پدیده های مصنوعی انسان ساخت درطول زمان دچار تغییر و تحول می گردد. یکی از مهم ترین مسائل برای ارتقاء سطح زندگی دربافتهای فرسوده شهری، بهبود و ارتقای مولفه های کالبدی و شاخص های اجتماعی است. هدف اصلی این تحقیق شناسایی این مولفه ها در جهت ارتقا و بهبود آن ها و ارائه راهکارهایی به منظور ساماندهی و توانمندسازی بافت قدیم شهر لامرد که با توجه به مطالعات انجام شده و برداشت های میدانی به آن پرداخته شده است. طبق نتایج به دست آمده از میزان موافقت ساکنین می توان از طریق مولفه های کالبدی به انجام بهسازی و نوسازی در بافت فرسوده اقدام کرد.کلیدواژه ها
بهسازی شهری، نوسازی شهری، بافت فرسوده، شهر لامردمقالات مرتبط جدید
- ارزیابی تاثیر فناوریهای نوین دیجیتال (BIM)، هوش مصنوعی و اینترنت اشیا بر بهبود بهره وری و کاهش ریسک در پروژه های ساخت و ساز ایران مطالعه) مورردی اداره کل نوسازی شهر تهران منطقه (۸)
- سازه های مقاوم هوشمند جهت بهینه سازی مصرف انرژی با محوریت زیست محیطی
- درآمدی بر امکان حضور رهنمودهای باغسازی معماری اسلامی در پیشبرد طراحی منظر معاصر
- باغسازی در معماری اسلامی؛
- شناسایی ریسکهای موثر در پیشرفت فیزیکی پروژه های ساخت به روش بهترین بدترین فازی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.