بررسی کاروان سرای پاریز در شمال شرقی سیرجان

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: همایش ملی معماری و شهرسازی بومی ایران
  • کد COI اختصاصی: BOOMCONF01_199
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1535
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

عباس علی احمدی

استادیار باستان شناسی دانشگاه شهرکرد

میترا شاطری

استادبار باستان شناسی دانشگاه شهردکرد

راضیه شول افشارزاده

دانشجوی کارشناسی ارشد باستان شناسی دانشگاه شهرکرد

چکیده

در این پژوهش شناخت و معرفی کاروان سرای پاریز واقع در 60 کیلوکتری شمال شرقی سیرجان، به عنوان نمونه ای از کاروان سراهای مسیر بندرعباس- سیرجان- مرکز ایران، مدنظر بوده و در این راستا مواردی هم چون سبک شناسی، شناخت وضعیت کالبدی، مطالعه و چگونگی نوع فضاها، گاهنگاری و شناخت دوره های ساختمانی بنا به همراه شناسایی راه های عبوری منطقه، مورد توجه قرار گرفته است. شیوه به کار رفته در این پژوهش توصیفی- تحلیلی است که در دو مرحله بررسی های میدانی و مطالعات کتابخانه ای با مطالعه تطبیقی با دیگر کاروان سراها انجام شده است. کاروان سرای مذکور در مقام مقایسه با کاروان سراهای ادوار صفویه و قاجار، نمایانگر ویژگی های معماری عصر قاجاری بوده و ساخت آن به واسطه خدمت رسانی به خیل عظیم کاروان هایی بوده است که در مسیر پرتردد جنوب به مرکز ایران عبور می کرده اند.

کلیدواژه ها

سیرجان، کاروان سرا، پاریز، راه های تاریخی، دوره قاجار

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.