معماری کورگان های شمال غرب ایران

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: همایش ملی معماری و شهرسازی بومی ایران
  • کد COI اختصاصی: BOOMCONF01_196
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1072
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رضا رضالو

دانشیار گروه باستان شناسی دانشگاه محقق اردبیلی

مریم بایرامی

دانشجوی کارشناسی ارشد باستان شناسی دانشگاه محقق اردبیلی

چکیده

یکی از مهمترین بقایای باستان شناسی شمال غرب ایران، وجود هزاران کورگان با ساختار و معماری بسیار پیشرفته ای است که در ایجاد آن ها متخصصانی خبره و تمام وقت دخالت داشته و با وجود نبود محوطه های استقراری همزمان، می توان از روی ساختار و محتویات برخی از قبور سالم کاوش شده، وجود نوعی با ساختار حاکم نشین را استنباط کرد که قادر به ایجاد چنین آرامگاه های باعظمتی شده اند؛ ولی تا به حال هویت آن ها به درستی تبیین نشده و اسرارشان در گذرگاه زمان مه آلود شده است. میزان گسترش این قبور کورگانی در محدوده وسیعی از آناتولی تا جنوب لوانت در طی هزاره های چهارم تا هزاره اول ق.م موضوعی بحث برانگیز و گسترده است. این مقاله، کورگان های کاوش شده در شمال غرب ایران را شرح داده و با سایر محوطه های همزمان، مورد مقایسه و تحلیل قرار داده است.

کلیدواژه ها

شمال غرب ایران، گورستان، فرهنگ کورگان، معماری کورگان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.