آسیب شناسی محله کرناسیون دزفول

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: همایش ملی معماری و شهرسازی بومی ایران
  • کد COI اختصاصی: BOOMCONF01_052
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 753
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سارا امیدبخش

کارشناسی ارشد مرمت بناها و بافت های تاریخی ، مدرس دانشگاه پیام نور اهواز

چکیده

در نوشته های باستانی پس از طوفان نوح، از شهری به نام اوان نام برده شده است. کاوش گران غربی از جمله والتر هینتس آلمانی، در کتاب خود تحت عنوان دنیای گمشده ی عیلام، می نویسد: ممکن است اوان در جایی که امروز دزفول قرار دارد بوده باشد . به دلیل تحولات و شرایط خاص در سال 1359 یعنی قرار داشتن ایران در وضعیت جنگ، بعضی مردم بافت های فرسوده و متراکم که از لحاظ ریزش و تخریب بسیار خطرناک بودند رها کرده و به اطراف و حومه شهر حرکت می کنند. خالی شدن این بافت ها و همچنین فرسودگی های حاصل از تغییرات باعث ایجاد آسیب هایی در محله های شهری شد، که باعث از بین رفتن ارزش های تاریخی این محلات گردیده است.تشخیص فرسودگی و ضایعات در محله های شهری و عوامل فرساینده و مخرب، مهم ترین بخش در فرآیند باززنده سازی یک کالبد شهری است. مطالعات آسیب شناسی که برمبنای مشاهدات عینی و بررسی های فنی و تجربی استوار است، به عبارتی درست مشاهده کردن و پس از آن تجربه و تحلیل و استنتاج منطقی و اصولی، نقش مؤثری در شیوه مداخله و اقدام در بافت داشته و به اثر بخشی و سودمندی مرمت، احیاء وساماندهی منتهی می گردد.تعیین آسیب ها معمولاً بر پایه عوامل آسیب رسان طبقه بندی می شود که در ادامه به تحلیل هر کدام خواهیم پرداخت

کلیدواژه ها

دزفول، فرسودگی، آسیب شناسی، مرمت، احیا

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.