لزوم تمرکز بر توسعه شهرهای کم کربن در ساختار مدیریت شهری

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: اولین کنفرانس سالانه پژوهش های معماری، شهرسازی و مدیریت شهری
  • کد COI اختصاصی: AUUM01_397
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 734
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

اعظم محمدباقری

پژوهشگر ارشد موسسه مطالعات بین المللی انرژی

چکیده

همزمان با رشد و توسعه اقتصادی کشورها، پدیده شهرنشینی نیز توسعه می‎یابد. گسترش این پدیده موجب شده است که مصرف انرژی در مناطق شهری افزایش یافته و به تبع آن انتشار گازهای گلخانه‎ای نیز افزایش یابد. افزایش انتشار گازهای گلخانه‎ای (با منبع کربن) در سطح شهرها و اثرات ناگوار آن که به دلیل خاصیت جهانی بودن، کل کشورها را متأثر می‎کند نگرانی جوامع بین‎المللی را در پی داشته و لذا ایده شهرهای کم کربن را در سطح بین‎المللی مطرح نموده است. استفاده کارا از انرژی، استفاده بهینه از سیستم حمل و نقل عمومی، بهبود سیستم بازیافت و افزایش آگاهی عمومی از عوامل مهم دستیابی به شهرهای کم کربن است. تمامی کشورهای در حال توسعه، در فرایند حرکت در مسیر رشد و توسعه اقتصادی خود شاهد افزایش پدیده شهرنشینی بوده‎اند. کشور ما نیز در این مسیر با افزایش سریع پدیده شهرنشینی مواجه است و برخی کاستی‎ها در ساختار مدیریت شهری، مشکلات فراوانی از جمله مشکلات زیست‎محیطی را بویژه برای شهرهای بزرگ کشور پدید آورده است. به دلیل نقش مهم مدیریت شهری در پایداری و توسعه‎یافتگی زندگی شهری، تأکید بر استقرار یک برنامه جامع کاهش انتشار کربن در سطح شهرها که لازمه آن توسعه حمل و نقل عمومی، افزایش کارایی مصرف انرژی، تسهیل تأمین منایع مالی پروژه‎های کاهش انتشار کربن، بهبود سیستم بازیافت از پسماندهای شهری است بر نقش مدیریت شهری در اداره امور شهرها و گام برداشتن در مسیر شهر کم کربن می‎افزاید. از اینرو همزمان با رشد و توسعه شهرها، توسعه برنامه‎ریزی کاهش انتشار کربن در ساختار مدیریت شهری اجتناب‎ناپذیر خواهد بود.

کلیدواژه ها

شهرنشینی، مدیریت شهری، مصرف انرژی، انتشار گازهای گلخانه‎ای، شهر کم کربن

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.